Tehy riitauttaa Attendon hoivakodin johtajan työsopimuksen purun – potkut "Attendon maineen mustamaalaamisesta"

Tehyn mukaan Attendo yrittää hallita nyt mediamylläkkää sillä, että hoivakodin johtajien päät lyödään pölkylle asioista, joihin he eivät ole yrityksistään huolimatta saaneet vaikuttaa.

Tehy
rollaattori ja vanhus
AOP

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestön Tehyn mukaan Attendo on ryhtynyt kyseenalaisiin keinoihin puhdistaakseen mainettaan hoivakoteihin kohdistuneen kohun keskellä.

Tehy arvostelee Attendoa hoivakodin johtajan työsopimuksen purkamisesta, johon terveysjätti päätyi sen jälkeen, kun Aluehallintovirasto oli tehnyt tarkastuksen hoivakotiin 5. helmikuuta. Tarkastuksessa ilmeni puutteita, joista Attendo syyttää hoivakodin johtajaa.

Tehyn mukaan terveysjätti syyttää johtajaa muun muassa potilasturvallisuuden vaarantamisesta ja Attendon maineen mustamaalaamisesta.

"Johtaja ei ole saanut lupaa palkata henkilökuntaa"

Tehyn mukaan hoivakodin johtaja oli esittänyt koulutetun hoitajan hankkimista rekrytointifirmasta. Tämä olisi ollut kuitenkin ylemmän tason ohjeistuksen mukaan kiellettyä, koska se on kallista.

– Johtaja ei ole saanut lupaa palkata henkilökuntaa, vaikka on tätä nimenomaisesti pyytänyt, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen järjestön julkaisemassa tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

– Mediamylläkkää yritetään nyt hallita sillä, että hoivakodin johtajien päät lyödään pölkylle asioista, joihin he eivät ole yrityksestä huolimatta saaneet vaikuttaa, Rytkönen jatkaa.

Rytkönen ilmoitti maanantaina Twitterissä, että Tehy aikoo riitauttaa johtajan työsopimuksen purun.

Aiheesta lisää:

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen: Poliisi ja syyttäjät ovat valmiina, jos vanhusskandaali paisuu

Attendolta kuntayhtymälle siirretyn hoivakodin toiminta on turvattu Alavudella – henkilökuntaa rekrytoitu pikavauhtia

Vastaava johtaja: Teemme jatkossa tarkastuksia aiempaa enemmän Helsingissä – "Esperi Yhteiselon kohdalla vuoropuhelu ei toiminut riittävän hyvin"