Trailblazersin kilpailutoiminta loppuu Etelä-Karjalassa – e-urheilussa keskitytään paikallisiin nuoriin

Imatran Palloveikot ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto päättivät luopua e-urheilun kilpajoukkueestaan, koska yhteistyökumppanit suosivat enemmän paikallista e-urheilutoimintaa.

Etelä-Karjala
Trailblazers
Trailblazersin Overwatch-joukkue on antanut eteläkarjalaiselle e-urheilulle näkyvyyttä.Tommi Parkkinen / Yle

Imatran Palloveikot ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto lopettavat esports-kilpajoukkueensa Trailblazersin ylläpidon.

Suurella innostuksella aloitettu e-urheilun kilpailutoiminta jäi lopulta puolentoista vuoden mittaiseksi. Vielä tammikuun lopussa Trailblazersiin palkattiin striimaaja.

Syyksi kilpailutoiminnasta luopumiselle IPV:n urheilutoimienjohtaja Jani Valkeapää kertoo yhteistyökumppanien kiinnostuksen paikallista e-urheilutoimintaa kohtaan.

– Overwatch-joukkue antoi meille alkuvaiheessa tarvittavan buustin ja näkyvyyden. Jatkossa haluamme olla vahvemmin eteläkarjalaisia, luoda maakuntaamme lajikulttuuria ja kasvattaa Trailblazersin yhteisöä, Valkeapää sanoo.

Valkeapää kiistää, että Overwatch-joukkue olisi ollut pelkkä menoerä.

– Suurin piirtein samalla budjetilla jatketaan. Päätös ei vaikuta e-urheilun budjettiin juuri millään tavalla. Raha vain kohdennetaan vähän eri tavalla. Kyllähän sieltä tulikin rahaa, ei se pelkkä menoerä ollut, Valkeapää sanoo.

Paikallisista nuorista uusi joukkue myöhemmin

Trailblazers keskittyy jatkossa kerho- ja junioritoiminnan kehittämiseen Etelä-Karjalassa. Kerhojen rinnalle pyritään perustamaan juniorijoukkueita e-urheiluun.

Ensi kuussa Imatralla käynnistyvät e-urheilukerhot, joihin on ilmoittautunut yli 50 nuorta Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden alueelta.

Valkeapää kertoo, että ykyinen Overwatch-joukkue oli hyvin levällään ympäri Suomea. Pelaajat olivat Oulu, Kuopio, Turku, Helsinki ja Tampere -akselilta.

Edelleen korostan, että me emme luovu kilpajoukkuetominnasta, vaan otamme siihen pienen aikalisän. Ja sitten katsotaan, mihin suuntaan ja miten se lähtee rakentumaan Etelä-Karjalan alueelta.