Budjettihotellin tulipalossa kuoli ainakin 17 Delhissä, uhrien joukossa lapsi

Palo muistutti jälleen intialaisrakennusten heikosta paloturvallisuudesta.

tulipalot
Tulipalot ovat yleisiä tiheään asutuissa Intian kaupungeissa, joissa paloturvallisuus on heikkoa. Tässä sammutetaan hotellin paloa Kalkutassa maaliskuussa 2017.
Tulipalot ovat yleisiä tiheään asutuissa Intian kaupungeissa, joissa paloturvallisuus on heikkoa. Tässä sammutetaan hotellin paloa Kalkutassa maaliskuussa 2017. Piyal Adhikary / EPA

Ainakin 17 ihmistä kuoli varhain tiistaina hotellissa syttyneessä tulipalossa Delhissä.

Hotelli Arpit Palace sijaitsee Delhin Karol Baghin alueella. Paikallismedian videoissa tulessa oli koko hotellin ylin kerros.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen palopäällikön mukaan 17 uhrin joukossa on yksi lapsi. Paikallismedian mukaan äiti ja lapsi olisivat yrittäneet paeta hyppäämällä ikkunasta.

Palo saatiin hallintaan aamun tunteina. Kuolleiden lisäksi palossa loukkaantui neljä ihmistä. Heidän tilastaan ei toistaiseksi ole tietoa.

Rakennuksesta saatiin pelastettua runsaat 30 ihmistä.

Nelikerroksinen hotelli on budjettimatkailijoiden suosiossa. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Palot ovat Intiassa yleisiä heikon paloturvallisuuden ja löysän valvonnan vuoksi. Tulipalot ovat erityisen yleisiä tiheään asutussa Mumbaissa.

Joulukuussa kahdeksan ihmistä kuoli, kun mumbailaisessa sairaalassa syttyi tulipalo. Vuonna 2017 suositussa ravintolassa syttyneessä palossa kuoli 14 ihmistä.

Lähteet: AFP, AP