1. yle.fi
  2. Uutiset

Työpaikka terästehtaalla on haluttu – sadat ovat hakeneet Outokummulle

Hakijoiden joukko oli teräsyhtiön mieleen, sillä heillä on sekä alan kokemusta että koulutusta.

metalliteollisuus
Teräksen valmistusta Outokummun Tornion tehtaalla.
Työpaikka terästehtaalla kiinnostaa.Yle

Useat sadat ihmiset ovat hakeneet töihin Outokummun Tornion tehtaille, kun teräsyhtiö rekrytoi Tornion tehtaille 55 uutta työntekijää tuotantoon ja kunnossapitoon.

– Itse asiassa me on saatu useita satoja juuri sellaisia hakemuksia, joita me toivottiin. Eli hakijoilla on sekä kokemusta että alalle soveltuvaa koulutusta, sanoo Tornion tehtaiden viestintäpäällikkö Niina Kostiander.

Outokumpu palkkaa uusia työntekijöitä, jotta sen nykyinen henkilöstö pystyisi osallistumaan yhtiössä meneillään oleviin kehittämishankkeisiin.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä tilanne, koska yhtiössä on useita kehittämishankkeita olemassa olevalle henkilöstölle. Uuden henkilöstön avulla me halutaan varmistaa henkilöstön pääsy kehittämishankkeisiin ja vahvistaa heidän osaamistaan, kertoo Niina Kostiander.

Kostianderin mukaan edellisen kerran työntekijöitä on palkattu vastaavalla tavalla koulutuksen kautta puolenkymmentä vuotta sitten.

Koulutus määräytyy kokemuksen ja opintojen perusteella

Kaikki koulutusohjelmaan valitut otetaan työsuhteeseen Outokummulle ja heille maksetaan palkkaa myös koulutusajalta.

– Jokaiselle valitulle luodaan yksilöllinen koulutuspolku, joka riippuu aiemmasta kokemuksesta ja koulutuksesta. Eli jos hakijalla on pitkä työkokemus ja alalle sopiva koulutus, voi koulutusaika olla hyvinkin lyhyt, luonnehtii Kostiander.

Avoinna olleet koulutuspaikat täytetään maaliskuun loppuun mennessä. Teräsyhtiö on räätälöinyt teräksentekijät-koulutusohjelman tarpeisiinsa yhdessä ammattiopisto Lappian kanssa.

Lue seuraavaksi