Vesi aiheutti kymmenien tuhansien eurojen vahingot Päämajamuseoon

Vesivahingon kuivatustyöt ovat meneillään ja vaurioiden määrää tutkitaan. Museokokoelma ei vaurioitunut.

Lyhyet
Miehiä töissä Päämajamuseon katolla.
Kalle Purhonen / Yle

Mikkelin Päämajamuseon viime viikkoisen vesivahingon rahallinen arvo nousee kymmeniin tuhansiin euroihin.

Vesivahinko tapahtui, kun Päämajamuseon katolla lumi muodosti jääpadon, ja sulamisvesi pääsi paineella läpi peltikaton saumoista.

Kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen Mikkelin kaupungilta sanoo, että tässä vaiheessa on vaikea arvioida, miten kauan museo tai sen eri osat ovat kiinni yleisöltä.

– Tässä vaiheessa emme pysty arvioimaan tilojen käytön rajoitteita, ennen kuin vaurioiden lopullinen laajuus on tiedossa. Tilojen käyttäminen kuivatuksen aikana kartoitetaan yhteistyössä museotoimen kanssa, toteaa Hyttinen.

Sodan ja rauhan keskus Muistin arkkitehtisuunnittelu alkaa

Sen sijaan se on jo tiedossa, mikä arkkitehtitoimisto suunnittelee Päämajataloon tehtävät muuutostyöt (siirryt toiseen palveluun) (Mikkelin kaupunki) sinne sijoittuvan Sodan ja rauhan keskus Muistin takia. Sopimus muutostöistä on tehty lahtelaisen Arkviirin kanssa.

Muistin ensimmäisiä luonnoksia saadaan kevättalven aikana.

Arkkitehtitoimisto Arkviirille tiedekeskus on toimeksiantona tavallisesta poikkeava kohde.

– Päämajatalo on merkittävä historiallisesti arvokas rakennus. Nyt rakennukseen suunnitellaan ja tuotetaan täysin uutta sisältöä. Harvemmin pääsemme tekemään näyttely- ja yleisötiloja näin merkittävään kohteeseen, toteaa pääsuunnittelija, vastaava arkkitehti Risto Tulonen.