Yön pitkäaikainen kiertuemanageri järkyttyi Olli Lindholmin kuolemasta – "Suoraselkäisin poppari, jonka tiedän"

Vesa Kontiainen toimi kuusi kertaa Yön kiertuemanagerina ja teki yhteistyötä Olli Lindholmin kanssa vuodesta 1984 lähtien.

Olli Lindholm
Vesa Kontiainen.
Vesa Kontiainen.

Musiikin monitoimimies Vesa Kontiainen kuuli suru-uutisen Olli Lindholmin poismenosta tiistaina kotonaan. Kontiainen sanoo järkyttyneensä uutisesta täydellisesti.

– Tämä tuntuu niin väärältä ja niin käsittämättömältä. Opa piti huolta itsestään ja kunnostaan. Ei juonut, ei tupakoinut, kävi salilla, kuntoili, harrasti avantouintia ja juuri hänen kohdalle piti osua sairauskohtaus, Kontiainen pohti.

Kontiainen toimi Yö-yhtyeen kiertuemanagerina kuudella eri kiertueella sekä palkkasi Yön 70-80 kertaa esiintymään edustamilleen festivaaleille ja keikkapaikoille. . Lisäksi Kontiainen toimitti Yön 35-vuotistaipaleelta cd-kokoelman Aikamatka 1981-2016.

Kontiainen sanoo muistavansa Olli Lindholmin suurena artistina, ymmärtäväisenä pomona ja hyvänä ystävänä.

– Suoraselkäisin poppari, jonka tiedän. Hän piti kiinni sovituista asioista. Kiertueilla hän antoi porukalle vapaat kädet ja työskentelymahdollisuudet. Jos valomies halusi paremmat valot, Opa sanoi, että näin tehdään. Hänestä oli tärkeää, että porukalla oli nasta fiilis tehdä keikkoja. Se meni jopa rahan edelle.

– Uskomaton äijä kaiken kaikkiaan. Ulkoinen kuva saattoi olla kova, mutta hän oli äärimmäisen empaattinen ja sydämellinen kaveri.

Kontiainen tapasi Olli Lindholmin viimeksi kesällä 2018. Puhelimessa miehet kohtasivat kerran kaksi kuukaudessa.

– Se oli Olli, joka aina soitti. Puhuttiin yleensä Suomi-rockin tilasta. Hän soitti myös silloin, kun itselläni oli elämässä vaikeampia aikoja ja kyseli kuulumisia. Viimeksi puhuimme kesäfestivaalien tulevaisuudesta. Kun ne ovat vähentyneet, myös bändien työtilaisuudet ovat vähentyneet.

Lue myös:

Suvi Teräsniska luhistui keittiön lattialle kuultuaan oppi-isänsä Olli Lindholmin kuolemasta: "Ikävä on pohjaton"

Dingon Neumann: "Olli Lindholm nukkui pois kohtuuttoman nuorena"

Laulaja Olli Lindholm on kuollut viime yönä – "Olli kertoi, että on huolissaan terveydestään"