1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Supercell

Supercellin talousluvut rytinällä alaspäin – uusin peli ei ehtinyt vaikuttaa viime vuoden tulokseen

Toimitusjohtaja Paananen: Yli puolen miljardin euron tulos on hyvä suoritus alle 300 työntekijän yhtiöltä.

Ilkka Paananen Kuva: Mauri Ratilainen / EPA

Peliyhtiö Supercellin talousluvut tulivat rytinällä alaspäin viime vuonna. Kannattavuutta mittaava käyttökate oli 537 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna luku oli 729 miljoonaa.

Liikevaihto laski 1,37 miljardiin. Vuonna 2017 liikevaihto oli 1,8 miljardia.

Viime vuoden tulos perustuu käytännössä kokonaan yhtiön neljään vanhempaan peliin ja niihin tehtyihin parannuksiin, sanoo Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

– Yli puolen miljardin euron tulos on hyvä suoritus alle 300 työntekijän yhtiöltä, jonka edellisen pelin julkaisusta on jo kolme vuotta, hän totesi yhtiön tulosjulkistuksessa Helsingissä.

Vanhoista peleistä yhtiön tulokselle tärkeimmät ovat Clash of Clans ja Clash Royale, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on ylittänyt 10 miljardia dollaria.

– Yksi viime vuoden tärkeä virstanpylväs oli se, että jokainen neljästä pelistä on nyt ylittänyt miljardin dollarin myynnin, Paananen kertoo.

Uutuus Kiinan markkinoille ehkä kesällä

Yhtiö julkisti viidennen pelinsä Brawl Starsin joulukuussa, joten se ei ehtinyt vaikuttaa viime vuoden tulokseen. Se ehti Paanasen mukaan nousta ladatuimmaksi peliksi esimerkiksi Japanissa ja Etelä-Koreassa, jotka ovat perinteisesti länsimaisille peleille vaikeita markkina-alueita.

Kiinan markkinoille Paananen toivoo Supercellin uutuuden pääsevän viimeistään kesällä. Takkuja aiheuttaa uusi lupaprosessi, jonka Kiina otti käyttöön viime vuonna, Paananen sanoo.

Yhteensä Brawl Stars on ladattu maailmalla noin 80 miljoonaa kertaa.

Tänä vuonna yhtiö aikoo esimerkiksi julkaista suuret päivitykset kahteen vanhempaan peliinsä Boom Beachiin ja Hay Dayhin.

– Uusia pelejä on tietysti aina kehitteillä. Realistista on arvioida, että niistä saadaan pari testausvaiheeseen tänä vuonna, Paananen kertoo.