Kuusiolinna Terveys neuvottelee Attendon alihankintasopimuksen purkamisesta

Kuusiolinna Terveys käsitteli asiaa tänään hallituksen kokouksessa.

Kuusiokuntien seutukunta
Hoivakoti Pelimanni Alavus
Pasi Takkunen / Yle

Kuusiolinna Terveys on aloittanut neuvottelut alihankintasopimuksen päättämisestä Attendon kanssa. Asiaa on käsitelty tänään tiistaina Kuusiolinna Terveyden hallituksen kokouksessa.

– Kokouksessa oli yksimielinen henki. Olemme jo viikonloppuna valmistautuneet siihen, että tällaiset neuvottelut aloitetaan, sanoo Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Tero Järvinen.

Hänen mukaansa keskusteluja asiassa on jo käyty. Neuvottelujen mahdollista lopputulosta tai mahdollisesti maksettavia korvauksia Järvinen ei halua arvuutella tai kommentoida.

– Tiedotamme, kun on valmista tai lisätietoa, Järvinen sanoo.

– Luulen, että pääsemme hyvin yhteisymmärrykseen, kun otetaan huomioon, millaiset tekijät sopimuksen alasajon takana ovat.

Kuusiolinna Terveys on yksityisen sosiaali- ja terveysalan yrityksen Pihlajalinnan sekä Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kuntien omistama yhteisyritys. Se tuottaa näiden alueiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Sopimus Attendon kanssa on toistaiseksi voimassa oleva.

Kuusiolinna perustelee neuvotteluja irtisanomisaikeita Alavuden Pelimanni-hoivakodissa paljastuneilla laiminlyönneillä. Attendo on tuottanut kyseiset palvelut alihankintana.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikonloppuna keskeyttää Attendo Pelimannin toiminnan väliaikaisesti. Tällä hetkellä toiminnasta vastaa KuusSote-kuntayhtymä.

Attendo vuokrasi koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön ja lisähenkilöstöä vuokrataan myös Kuusiolinna Terveydeltä. Asukkaiden siirtoja ei ole tehty, vaan hoivakoti Pelimannin kaikki asukkaat ovat voineet jäädä samoihin tiloihin.