1. yle.fi
  2. Uutiset

Jussi Hakulinen: "Olli Lindholm tunnisti hyvän biisin ja laittoi kappaleeseen kaikkensa"

Yle tapasi Yö-yhtyeen alkuperäisten isojen hittien tekijän vain muutama tunti sen jälkeen, kun suru-uutinen Olli Lindholmin kuolemasta oli tavoittanut hänet.

Jussi Hakulinen Porin Bepopissa 12.2.2019.
Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen.Karri Laihonen / Yle

Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen, monien yhtyeen legendaarisimpien kappaleiden säveltäjä ja sanoittaja Jussi Hakulinen sanoo, ettei ole vielä päässyt yli tiedosta, että yhtyeen keulakuva Olli Lindholm on kuollut.

Yle tapasi syvästi järkyttyneen Hakulisen tämän kotikaupungissa Porissa vain muutama tunti sen jälkeen, kun tieto Lindholmin kuolemasta tuli julkisuuteen.

– Hiljaiseksi vetää. Ollilla oli lahjoja vaikka mihin. Lahjakkaimmillaan hän oli biisinteossa, kunhan hän vain uskoi itseensä, Hakulinen sanoo.

Tähteyttä ja riitoja

Hakulinen ja Lindholm olivat mukana perustamassa Yö-yhtyettä 1980-luvun alussa. Hakulisen käsialaa ovat muun muassa Yön ja Suomi-rockin tunnetut hitit Joutsenlaulu, Särkynyt enkeli ja Likaiset legendat.

Porilaisnuoret nousivat koko Suomen tietoisuuteen ja menestykseen, mutta Hakulinen jätti yhtyeen jo vuonna 1985. Myöhemmin Hakulinen teki taas kappaleita Yölle – muun muassa kappaleen Rakkaus on lumivalkoinen – ja kävi jopa laulamassa yhtyeen konserteissa, mutta edessä oli uusi välirikko 2000-luvulla.

Hiljaiseksi vetää.

Jussi Hakulinen

– Meidän välimme menivät poikki, kun tein 8-minuuttisen kappaleen perheestäni ja suvustani, nimeltään Kun nuoruus katoaa. Olli tykkäsi kappaleesta, mutta hän ei onnistunut pääsemään siihen sisälle. Minä lauloin biisin levylle. Olli päätti, että kappaletta ei oteta mukaan konserttikiertueelle. Sanoin, että tähän yhteistyömme loppuu, Hakulinen sanoo.

"Olli laittoi kappaleeseen kaikkensa"

Jussi Hakulisen mukaan välit Lindholmiin eivät korjaantuneet enää välien särkymisen jälkeen. Välirikossa saattoi olla jotain porilaista jääräpäisyyttä.

Yö-yhtyeen Olli Lindholm keikalla Simerockissa 2015.
Yön Olli Lindholm kuoli maanantain ja tiistain välisenä yönä.Tapio Nykänen / Yle

– Olen tietoisesti pysynyt poissa suomalaisesta musiikkikulttuurista. Siinä ei ole tapahtunut paljon hyvää. Mutta Olli tunnisti hyvän biisin ja laittoi kappaleeseen kaikkensa, Hakulinen sanoo.

16:46 Korjattu Kun nuoruus katoaa -kappaleen ajankohta.

Lue seuraavaksi