Huutokauppayrittäjä Aki Palsanmäki lahjoitti kulttimainetta nauttivan kuparipannun Puoli seitsemän -ohjelman katsojille

Suoraan lähetykseen tuli lähes neljä sataa ehdotusta kuparipannun saajaksi. Kohteeksi valikoitui synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä etuja ajava potilasjärjestö.

huutokauppa
Aki ja Heli Palsanmäki tapasivat toisensa netin treffipalstalla. Paria yhdistää hersyvä huumori.
Aki ja Heli Palsanmäki tapasivat toisensa netin treffipalstalla. Paria yhdistää hersyvä huumori.

Huutokauppayrittäjä Aki Palsanmäen huutokaupassa myydään aina ensimmäiseksi kuparinen kahvipannu. Vuosien mittaan kuparipannu on noussut lähes kulttimaineeseen ja moni saapuu huutokauppaan ainoastaan kyseinen tuote mielessään.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Palsanmäki kertoi, että kuparipannu valikoitui aloituskohteeksi aivan sattumalta.

– Koko illan tunnelma voi olla tahmea ja jähmeä jos yrittää myydä aluksi tuotetta, joka ei mene kaupaksi. Me totesimme, että kuparipannuille on aina ostaja ja sen myynnillä käynnistyy huutokauppa joka perjantai.

Nimikirjoitus nosti kuparipannun hinnan pilviin

Kun kuparipannuihin keksittiin laittaa Palsanmäen ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäen nimikirjoitukset, pannuista tuli haluttuja keräilytavaroita.

Kuparille hintaa

Pannuista maksetaan muutamista kympeistä satoihin euroihin, ja parhaimmillaan yhdestä kuparipannusta on maksettu 3400 euroa. Silloin kyse oli hyväntekeväisyyshuutokaupasta.

– Lastensairaalan syöpäosastolle tehtiin keräystä ja tuhannessa eurossa minulla nousi jo kaikki karvat käsissä ja jaloissa pystyyn. Kyllä siinä tuli kuparille hintaa, mutta rahat menivät hyvään tarkoitukseen, Aki Palsanmäki kertoo.

Pannun verran iloa

Puoli seitsemän- ohjelma halusi ilahduttaa katsojia ja lahjoittaa nimikirjoituksin varustetun kuparipannun paikkaan, jossa siitä on iloa monille.

Ehdotuksia tuli lähemmäs neljä sataa. Palsanmäet valitsivat kohteeksi Sydänlapset ja -aikuiset yhdistyksen, joka on valtakunnallinen synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä etuja ajava potilasjärjestö.

kuparipannu
Kuparipannu on Aki ja Heli Palsanmäen huutokaupan suosikkituote. Puoli seitsemän-ohjelma lahjoittaa tämän nimikirjoituksilla varustetun pannun Sydänlapset ja -aikuiset yhdistykselle.

– Lapsissa on tulevaisuus ja lasten asiat ovat aina tärkeitä, Palsanmäet perustelivat valintaansa.

Katso Palsanmäkien vierailu Puoli seitsemän -ohjelmassa Yle Areenasta.