1. yle.fi
  2. Uutiset

PS Kemi Oy kaatui talousvaikeuksiin – joukkue vedetään pois Kakkosesta

Seura on tiedottanut tiistaina tilanteesta sekä Palloliittoa että pelaajia.

Kakkonen (jalkapallo)
PS Kemi ja RoPS kohtasivat Kemin Sauvosaaressa 21.6.2018.
PS Kemin ja RoPS:n kohtaaminen täytti Sauvosaaren jalkapallokentän katsomon vielä viime kesänä.Risto Koskinen / Yle

PS Kemin taustayhtiö lopettaa toimintansa talousvaikeuksien vuoksi. Seura kertoo tiedotteessaan, että PS Kemi ei ole onnistunut paikkaamaan alijäämiä, jotka ovat syntyneet kolmen Veikkausliigakauden aikana.

Tämä tarkoittaa sitä, että PS Kemi ei jatka pelaamista jalkapallon Kakkosessa. Seura ilmoitti tiistaina Palloliitolle ja joukkueelle tilanteestaan. Tulevalla kaudella PS Kemi Akatemia jatkaa pelaamistaan Pohjois-Suomen Kolmosessa ja myös PS Kemin B-juniorijoukkue pelaa seuran alaisena.

– Yhteistyö uuden yhteistyökumppanin kanssa ei toteutunut alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta saatujen yhteyksien myötä yhteistoiminnan kehittäminen jatkuu edelleen, todetaan seuran tiedotteessa.

Talousvaikeudet olivat riesana alusta asti

PS Kemi ilmoitti viime marraskuussa, että se luopuu Ykkösen sarjapaikastaan talousvaikeuksien vuoksi. Vielä tuolloin seurassa toivottiin, että pelaaminen alemmalla sarjatasolla helpottaisi talouden korjaamista.

Talousvaikeudet ovat värittäneet PS Kemin taivalta Veikkausliigassa alusta alkaen. Vuonna 2015 perustetulla PS Kemi Oy:llä oli jo syksyllä 2016 maksamattomia veroja verohallinnolle 45 000 euroa. Seuraavana vuonna maksamattomien verojen määrä oli kasvanut liki 70 000 euroon.

Lue seuraavaksi