Oulun kaupungin työryhmä aikoo selvittää onko hoitolaitosten valvonta riittävää – "Se on hyvä asiakkaiden oikeusturvan kannalta"

Työryhmä käy kahden viikon aikana läpi kaupungin ostopalveluna ja palvelusetelillä järjestämiä palveluita.

Oulu
Vanhus rollaattori vanhustenhoito
Jani Aarnio / Yle

Oulun kaupunki aikoo tehdä selvityksen siitä, minkälainen tilanne sellaisten hoitolaitosten valvonnassa ja käytänteissä on, joissa hoidetaan vanhuksia, kehitysvammaisia ja lastensuojelun asiakkaina olevia nuoria.

Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto, kertoo, että työryhmä käy kahden viikon aikana läpi kaupungin ostopalveluna ja palvelusetelillä järjestämiä palveluita ja selvittävät onko siellä sellaisia puutteita, joihin pitää tehdä korjaustoimenpiteitä ja ovatko resurssit niissä riittävät.

– Jokaista yksikköä ei käydä tarkistamassa paikan päällä, mutta tarkastuskäynnit osaan paikoista ovat mahdollisia, Ylitalo-Katajisto kertoo.

Valvonta päätettiin käynnistää julkisuuteen tulleiden tapausten vuoksi, joissa etenkin vanhusten hoivapalveluissa on ollut vakaviakin puutteita ympäri Suomen.

Valvonnan tavoitteena on kansalaisten perusoikeuksien toteutumisen varmistaminen asuinpaikasta riippumatta, sekä palvelu- ja hoitosuunnitelmien toteutuminen.

– Se on hyvä asiakkaiden oikeusturvan kannalta.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)