1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun tuoreimpaan seksuaalirikosepäilyyn ei liity some, uhrit tunsivat toisensa

Epäiltyjä on tällä hetkellä yksi, mutta poliisi tutkii, onko heitä mahdollisesti useampiakin.

Oulu
Poliisi.
Kuvituskuva. Paulus Markkula / Yle

Alkuviikosta selvisi, että Oulun poliisilla on jälleen tutkinnassa uusi alaikäisiin kohdistunut seksuaalirikos, josta epäillään ulkomaalaistaustaista miestä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, että uhrit tuntevat toisensa. Uhreja on yhteensä kaksi, toinen on alle 16-vuotias ja toinen alle 18-vuotias. Uhrien epäillään joutuneen raiskatuksi yksityisasunnossa viime viikonloppuna.

Tapaukseen liittyen on pidätetty yksi henkilö. Poliisi selvittää parhaillaan, liittyykö tapaukseen myös muita epäiltyjä.

Tekoja tutkitaan törkeänä raiskauksena ja nuoremman uhrin osalta myös törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Muita nimikkeitä ovat lisäksi pahoinpitely ja pakottaminen.

Kiiskisen mukaan sosiaalinen media ei liity tähän tapaukseen. Poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa yhteensä kymmenen alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikostapausta, joissa osassa uhreja on houkuteltu sosiaalisen median kautta.

Kaikissa poliisin tutkinnassa olevissa seksuaalirikostapauksissa uhrit ovat alaikäisiä tyttöjä ja epäillyt tekijät ulkomaalaistaustaisia miehiä. Ensimmäinen tapaus tuli ilmi viime vuoden joulukuussa ja viimeisimmät tällä viikolla.

Lue seuraavaksi