Gradia Jyväskylä pohtii soveltuvuuskokeiden aloittamista

Rehtorin mukaan päätös tehdään tämän viikon aikana. Lähihoitajakoulutuksen määrää sen sijaan ei ainakaan tässä vaiheessa ole tarkoitus lisätä.

Lyhyet
hoitajan käsi vanhuksen käden päällä
AOP

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti viime perjantaina, että mahdollisuus karsivan pääsy- tai soveltuvuuskokeen käyttämiseen ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnoissa palautetaan. Soveltuvuuskoetta on mahdollista käyttää jo tämän kevään yhteishaussa.

Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhasen mukaan asiaa pohditaan koko ammatillisen koulutuksen osalta ja päätös tehdään perjantaihin mennessä.

– Lähihoitajakoulutus, sosiaali- ja terveysala, logistiikka- ja turva-ala ovat sellaisia, jotka kuuluvat tämän pohdinnan piiriin, Kauhanen sanoo.

Rehtori sanoo, ettei Gradia ole ainakaan tähän tietoon lisäämässä lähihoitajakoulutusta, mutta se olisi kyllä mahdollista vain suuntaamalla uudelleen resursseja oppilaitoksen sisällä.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ilmoitti maanantaina, että tänä vuonna on tavoitteena saada toisen asteen lähihoitajakoulutukseen 500 opiskelijavuotta lisää (siirryt toiseen palveluun). (Helsingin Sanomat)