1. yle.fi
  2. Uutiset

Pilvenpolttaja löysi tiikerin hylätystä talosta Yhdysvalloissa

Ystävälliseksi luonnehdittu kissapeto sai tiistaina uuden kodin.

tiikeri
Tiikeri.
Tiikeri. Arkistokuva.Ritchie B. Tongo / EPA

Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa sijaitsevan Houstonin kaupungin puhelinpalvelu sai maanantaina erikoisen soiton.

Soittaja kertoi, että hän on löytänyt hylätystä talosta tiikerin, kertovat The New York Times (siirryt toiseen palveluun) ja The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) -lehdet.

Nainen oli mennyt luvatta hylättyyn taloon polttamaan kannabista. Talon autotallissa hän havaitsi häkissä olevan tiikerin.

Houstonin poliisi ja eläinsuojeluviranomaiset saapuivat talolle ja tapasivat siellä ilmoituksen tehneen naisen.

The New York Timesin mukaan viranomaiset kuulivat ja haistoivat tiikerin, mutta eivät voineet astua rakennukseen ilman lupaa. Kun viranomaiset saivat kotietsintäluvan, he pääsivät hakemaan tiikerin pois rakennuksesta.

Viranomaiset rauhoittivat ison kissan ja toimittivat sen aluksi Houstonin eläinsuojan hoiviin. Siellä se sijoitettiin väliaikaisesti hevosen karsinaan.

Ystävällinen otus

Houstonin eläinsuojaa valvovan viraston tiedottaja Lara Cottingham kertoi The Washington Postille, että tiikeri oli liian pienessä häkissä. Se oli kuitenkin ystävällinen ja hyvin syönyt, koska joku oli käynyt ruokkimassa sitä.

Cottinghamin mukaan kyseessä oli harvinainen tapaus, mutta ei ensimmäinen kerta, kun Houstonin viranomaiset ovat pelastaneet tiikerin.

– Valitettavasti jotkut ajattelevat, että on siistiä pitää tiikeriä tai muita eksoottisia eläimiä lemmikkinä. Usein käy niin, että pienestä, pehmoisesta kisusta kasvaa todella suuri, kallis ja mahdollisesti vaarallinen otus, Cottingham sanoi The Washington Postille.

– Siten näitä eläimiä hylätään tai jätetään todella huonoihin olosuhteisiin, hän jatkoi.

Houstonin kaupunki jakoi viestipalvelu Twitterissä kuvan pelastetusta kissapedosta.

Tiikeri sai uuden kodin

Eläintenhoitojärjestö The Humane Society of the United States tiedotti tiistaina (siirryt toiseen palveluun), että tiikeri sai uuden kodin Cleveland Amory Black Beauty Ranch -farmilta Murchisonista.

Kyseisellä tilalla asuu yli 800 eläintä. Niiden joukossa on kaksi muuta tiikeriä, joista toinen on pelastettu tiikerinkasvattajalta ja toinen on entinen lemmikki.

The Washington Postin mukaan Texasin osavaltio sallii tiikerin omistamisen erikoisluvalla. Houstonin kaupungissa tiikerin pitäminen sen sijaan on laitonta.

Houstonin viranomaiset yrittävät nyt selvittää, kuka hylätyn tiikerin omistaa.

Lue seuraavaksi