1. yle.fi
  2. Uutiset

Rauman saksihyökkääjä tuomittiin yli kahdeksi vuodeksi vankilaan

Nuori raumalaismies hyökkäsi usean ihmisen kimppuun saksien kanssa viime marraskuussa.

Rauma
Poliisin etälamautin.
Tiina Jutila / Yle

Raumalla ihmisten kimppuun saksien kanssa viime marraskuussa hyökännyt mies on tuomittu kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Tuomio annettiin tapon yrityksestä, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 19-vuotias mies tuomittiin lisäksi maksamaan erilaisia korvauksia yli 10 000 euroa.

Tunkeutui sakset kädessä asuntoon

Raumalaismies otettiin kiinni marraskuun alussa, kun hän kävi usean ihmisen kimppuun saksien kanssa.

Mies oli hyökännyt saksien kanssa Suvitien ja Syväraumankadun vieressä olevalla laiturilla olleen toisen miehen kimppuun. Hän oli uhannut tappaa miehen ja lyönyt tätä saksilla. Uhri oli saanut torjuttua iskut ja päässyt pakenemaan.

Tämän jälkeen saksien kanssa liikkunut mies oli jatkanut matkaansa kohti keskustaa ja hyökännyt talon edustalla olleiden kahden miehen kimppuun ja uhannut tappaa heidät. Hyökkäyksen kohteena olleet miehet pakenivat taloon, mutta hyökkääjä pääsi asuntoon sisälle rikkoen ikkunan. Hän yritti vahingoittaa asunnossa olleita, mutta he onnistuivat välttämään iskut.

Poliisi sai miehen kiinni asunnosta nopeasti. Saksien kanssa riehunut mies taltutettiin sähkölamauttimella. Mies oli käyttänyt teon aikaan amfetamiinia, kannabista ja lääkettä, joka sisälsi metyylifenidaattia.

Lue lisää:

Mies hyökkäsi ihmisten kimppuun saksilla Raumalla – poliisi joutui taltuttamaan miehen sähkölamauttimella

Lue seuraavaksi