Aavasaksan laskettelukeskus avasi rinteensä uudistuneena

Viikonloppuna moni laskettelun ystävä iloitsi kun Aavasaksan rinteet avattiin pitkän odotuksen jälkeen. Samalla laskettelukeskus otti käyttöön uuden mattohissin.

laskettelurinteet
Aavasaksan laskettelukeskuksen rinteet.
Risto Koskinen / Yle

Ylitornion Aavasaksan laskettelukeskus avasi rinnekautensa lauantaina. Alun perin rinteet oli tarkoitus avata laskettelijoille jo tammikuun alkupuolella, mutta lumenpuute esti suunnitelmat. Aavasaksalla ei ole käytössä omaa lumetusjärjestelmää.

– Olemme ihan täysin luonnon lumen armoilla ja lumitykkejä meillä ei ole ollenkaan. Meillä ei siis ole minkäänlaista lumetusjärjestelmää, sanoo Mikael Lohiniva Ylitornion kunnasta.

– Lunta on tullut senttimetreissä aika hyvinkin, mutta se on pakkaslunta, josta on vaikea saada tiivistä pintaa. Se elää tuolla rinnekoneen alla koko ajan ja on aiheuttanut enemmänkin ongelmaa. Eli ei se lumen määrä, vaan se laatu on aiheuttanut tässä ongelmaa, Lohiniva jatkaa.

Aavasaksan mattohissi.
Uusi mattohissi on oiva apu etenkin perheen pienimpien lasketteluharjoituksiin.Risto Koskinen / Yle

Uusi mattohissi ja lisää parkkipaikkoja

Viime vuosina Aavasaksan laskettelukeskus on kehittänyt ahkerasti toimintaansa. Esimerkiksi viime vuonna keskus sai kolmannen rinteensä ja tänä vuonna laskettelukeskuksessa otettiin käyttöön uusi mattohissi ja tuubiliukumäki. Lisäksi parkkipaikkojen määrä nelinkertaistui ja nyt niitä on noin 200.

– No onhan se hyvä juttu, että tämä keskus saadaan pyörimään nyt uudestaan. Silloin nuorempana kun kävin täällä, niin silloin täällä oli yleensä aika paljonkin porukkaa, muistelee Heikki Barsk.

Myös Renatte Sivula ja Hanna Juvani olivat laskemassa ensimmäistä kertaa tälle vuodelle.

– Minusta on hyvä, kun näitä puitteita kehitetään, sanoo Sivula. Tuo uusi rinne on kyllä se paras juttu, jatkaa Juvani.

Rinnetoimintojen lisäksi alueen yrityksissä on tapahtunut muutoksia. Rinteiden alaosassa oleva kahvila ja vaaran päällä oleva Aavasaksan Lomakylä Ky ovat saaneet uudet yrittäjät.