Poliisi on selvittänyt moottoripyöräkerho Cannonballin laajan huumevyyhdin – juttu menee syyteharkintaan

17 henkilön epäillään pitäneen hallussa tai välittäneen Kanta-Hämeen alueella 17 kiloa amfetamiinia ja 484 tablettia ekstaasia.

Cannonball MC
Seinällä kyltit Cannonball MC Hämeenlinna ja Outfit MC Hämeenlinna, etualalla poliisiauto
Miki Wallenius / Yle

Hämeen poliisilaitos on saanut päätökseen moottoripyöräkerho Cannonball mc -organisaatioon liittyvän esitutkintakokonaisuuden. Tutkinta koskee moottoripyöräkerhon Hämeenlinnan osaston Kanta-Hämeen alueelle välittämiä huumausaineita. Juttu siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Syyteharkinta koskee 17 henkilöä, joista neljä on naisia. Epäillyistä yhdeksän on poliisin mukaan ollut huumausainekauppoja tehdessään rikollisjärjestö Cannonballin toiminnassa mukana. Epäillyt ovat kuuluneet CMC Nomad, Hämeenlinnan, Heinolan tai Turun osastoon.

Epäillyt ovat pitäneet hallussaan ja välittäneet yhteensä reilut 17 kiloa amfetamiinia ja 484 ekstaasitablettia syksystä 2016 syksyyn 2018. Huumeiden yhteenlaskuttu arvo on poliisin mukaan 425 175 euroa.

Juttua tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, avunanto törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeä ampuma-aserikos, ampuma-aserikos, törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, vapaudenriisto, rahanpesu, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja räjähderikos.

Poliisi on saanut tutkinnan aikana osan huumeista takavarikoitua. Esitutkinnan aikana takavarikoitiin huumeiden lisäksi viisitoista käsiasetta, kynäpistooli, kymmenen kivääriä, yksi haulikko, konekivääri ja konepistooli, sekä patruunoita ja aseen osia.

Lue lisää:

Cannonballin jäsenen huumetuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa

Cannonballin kerhotilan etsinnässä löytyi ase ja ehkä huumausainetta