Etlan toimitusjohtajaksi Aki Kangasharju, Evan johtoon Emilia Kullas

Kangasharju on Nordean pääekonomisti ja Kullas Talouselämän päätoimittaja.

talouselämä
Carl Haglund esitteli  Etlan ja Evan uudet johtajat Aki Kangasharjun ja Emilia Kullaksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.
Carl Haglund esitteli Etlan ja Evan uudet johtajat Aki Kangasharjun ja Emilia Kullaksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä torstaina.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlaan ja Elinkeinoelämän valtuuskunta Evaan on valittu uudet johtajat. Tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtajaksi on nimitetty Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju ja ajatuspaja Evan johtoon Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas.

Kangasharju on aiemmin toiminut muun muassa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana. Kangasharju on työskennellyt myös Pellervon taloustutkimuksen PTT:n tutkijana sekä vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT).

Etlasta siirtyi sivuun Vesa Vihriälä, joka johti laitosta vuodesta 2012 lähtien. Etla tekee soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta.

Uusi Evan johtaja Kullas puolestaan on toiminut muun muassa Talouselämä-lehden toimituspäällikkönä ja Sijoituselämä-osiosta vastaavana uutispäällikkönä. Hän on myös kirjoittanut kaksi erityisesti naisille suunnattua kirjaa sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Evan johtaja oli aiemmin Matti Apunen, joka ennen Evaa toimi Aamulehden päätoimittajana.

Nordealle uusi pääekonomisti Tuuli Koivu

Nordean uudeksi pääekonomistiksi Suomessa on nimitetty Tuuli Koivu. Koivu aloittaa tehtävässä Aki Kangasharjun siirtyessä Etlan toimitusjohtajaksi.

Kauppatieteiden tohtori Koivu aloitti Nordeassa ekonomistina vuonna 2016. Hän on perehtynyt erityisesti euroalueen rahapolitiikkaan ja talouskehitykseen. Lisäksi hän on pitkään seurannut Kiinan talouskehitystä sekä keskittynyt kansainvälisen kaupan kysymyksiin.