Oulun seutukunnan vetovoima yrittäjien silmissä heikkeni kolmatta kertaa peräkkäin

Kuntaranking laittaa Suomen seutukunnat järjestykseen sen mukaan, kuinka hyvän toimintaympäristön ne tarjoavat paikallisille yrityksille.

Oulu
Oulun kauppahalli
Antell-Ravintolat oy:n toimitusjohtaja Tomi Lanton mukaan Oulun Kauppahallin remonttiin liittyvät ongelmat ovat vaikuttaneet Oulun seutukunnan kuntaranking-tulokseen.Yle / Marko Heikkinen

Oulun seutukunnan sijoitus heikkeni kolmatta kertaa Elinkeinoelämän keskusliiton kuntaranking-tutkimuksessa.

Kuntaranking laittaa Suomen seutukunnat paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka hyvän toimintaympäristön ne tarjoavat paikallisille yrityksille. Vastaajat ovat valtaosin pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Oulun seutukunnan sijoitus oli tänä vuonna 15, vuonna 2017 13. ja vuonna 2015 11.

Kuntaranking-tutkimuksessa Oulun seutua edustava yrittäjäkommentaattori Antell-Ravintolat oy:n toimitusjohtaja Tomi Lantto ajattelee, että yrittäjien kohtelu Oulussa on pääosin hyvää. Hän kuitenkin toivoisi, että Oulun Kauppahallin tapaisia mokia ei tapahtuisi.

Kun Kauppahalli meni remonttiin siellä toimiville yrittäjille, ei tarjottu väistötiloja, jonka vuoksi osa yrittäjistä joutui lopettamaan toimintansa. Lanton mukaan tapaus myös näkyy kuntaranking-tuloksissa.

– Kaupunki voisi myös miettiä, miten se voisi omalla toiminnallaan parantaa esimerkiksi ruokaravintoloiden terassien hyödynnettävyyttä. Nyt ongelmana ovat osin tuuli ja osin lokit, Lantto summaa.

Oulun hyvänä puolena yrittäjien näkökulmasta on Lanton mukaan se, että virkamiehillä ja poliitikoilla on halu, että yritykset menestyvät ja se näkyy heidän politiikassaan.

– Oulussa ymmärretään hyvin, että työllisyys on hyvinvoinnin edellytys ja perusta.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)