The New York Times: Useat naiset syyttävät laulaja Ryan Adamsia hyväksikäytöstä – Adams pyysi anteeksi ja arvosteli artikkelia epätarkaksi

Laulaja kiistää viestineensä netissä seksuaalissävytteisesti sellaisen henkilön kanssa, jonka hän tiesi olevan alaikäinen.

Ryan Adams
Ryan Adams
Ryan AdamsAOP

Seitsemän naista syyttää muusikko Ryan Adamsia hyväksikäytöstä. Asiasta kertoi keskiviikkona sanomalehti The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Naiset kertoivat lehdelle, että 44-vuotias Adams tarjoutui auttamaan heitä heidän musiikkiurillaan. Naisten mukaan Adams alkoi lähennellä heitä seksuaalisesti.

20-vuotias muusikkonainen kertoi, että Adams kävi hänen kanssaan sopimattomia keskusteluja, kun hän oli 15–16-vuotias. Naisen mukaan Adams myös paljasti sukuelimensä hänelle videopuhelun välityksellä.

Adamsin asianajaja Andrew Brettler kiisti naisen syytökset.

– Herra Adams yksiselitteisesti kiistää, että hän olisi ikinä ottanut osaa sopimattomaan seksuaaliseen viestintään netissä sellaisen henkilön kanssa, jonka hän tiesi olevan alaikäinen, Brettler sanoi.

Adamsin ex-vaimo, laulaja-näyttelijä Mandy Moore sanoi, että Adams harjoitti henkistä väkivaltaa häntä kohtaan koko heidän avioliittonsa ajan. Pariskunnan avioero astui voimaan vuonna 2016.

– Musiikki oli hallintakeino hänelle, Moore sanoi The New York Timesille.

Laulajan mielestä artikkelin faktoissa vikaa

Lehden artikkelin julkaisun jälkeen Adams otti kantaa asiaan viestipalvelu Twitterissä.

– En ole täydellinen mies ja olen tehnyt monia virheitä. Pyydän syvästi ja varauksettomasti anteeksi kaikilta, joita olen koskaan tahattomasti loukannut, Adams kirjoitti.

Adams jatkoi toisessa tviitissä, että artikkelin maalama kuva on hänen mielestään järkyttävän epätarkka. Hänen mukaansa juttu sisältää yksityiskohtia, jotka ovat liioiteltuja tai täysin vääriä.

– En koskaan olisi epäsopivassa vuorovaikutuksessa sellaisen henkilön kanssa, jonka uskon olevan alaikäinen.

Adams aloitti musiikkiuransa Whiskeytown-bändissä. Hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Heartbreaker vuonna 2000. Hän on ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi seitsemän kertaa.

Tuottajana ja lauluntekijänä Adams on työskennellyt monien musiikkitähtien kuten Willie Nelsonin ja Norah Jonesin kanssa.

Lähteet: AP, Reuters