Hoivayhtiö Attendon osake syöksyy pörssissä tulosjulkistuksen jälkeen

Palvelukotiensa hoivan laiminlyönneistä kiinni jäänyt Attendo selitti tulostiedotteessaan laajasti myös Suomen tilannetta.

Attendo
 Attendon hoivakoti Pelimanni Alavudella.
Viranomaiset keskeyttivät Attendon Pelimanni-hoivakodin toiminnan, kun siellä oli ilmennyt ongelmia muun muassa asukasturvallisuudessa.Timo Aalto / Lehtikuva

Attendon osake on pudonnut Tukholman pörssissä noin 13 prosenttia heti kaupankäynnin alettua. Yhtiön viimeisen vuosineljänneksen tulos viime vuodelta oli selvästi edellisvuotta pienempi. Vuoden alusta Attendon osake on menettänyt arvostaan jo neljänneksen.

Tulostiedotteessaan yhtiön johto kävi laajasti läpi Suomen toiminnoissa havaittuja puutteita ja kertoi ottavansa vakavasti viranomaisten moitteet sekä Alavuden Pelimanni-hoivakodin sulkemisen.

Attendo-konsernin toimitusjohtaja Martin Tivéus sanoi tiedotteessa kuitenkin, että yhtiöllä on ollut kokoonsa nähden vähemmän moitittavia tapauksia kuin alalla kokonaisuudessaan. Hän korosti yhtiön pitävän kiinni arvoistaan yksilöllisen ja korkealaatuisen hoivan tarjoajana.

– Olen vakuuttunut, että pidämme asemamme hoivakotien markkinajohtajana ja kasvatamme samalla yhtiön arvoa omistajilleen, Tivéus sanoi tiedotteessa.

Hoivayhtiöden laiminlyönneistä noussut keskustelu koko järjestelmän eettisyydestä on vaikuttanut myös sijoittajien kiinnostuksen alaa kohtaan. Viime tiistaina S-Pankki ja FIM ilmoittivat laittaneensa Attendon osakkeet ostokieltoon rahastoissaan.

Attendolla on Suomessa noin 400 hoivakotia.