1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansainvälinen politiikka

Yhdysvaltain uudeksi YK-lähettilääksi Kanadan suurlähettiläs Kelly Knight Craft

Alun perin YK-lähettilääksi valittiin Heather Nauert, joka ilmoitti kuitenkin viikko sitten luopuvansa pestistä kovan kritiikin takia.

kansainvälinen politiikka
Kelly Knight Craft
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimittää maan YK-lähettilääksi Kelly Knight Craftin.AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimittää maan YK-lähettilääksi Kelly Knight Craftin, joka on tähän asti toiminut Yhdysvaltain suurlähettiläänä Kanadassa. Valkoinen talo ilmoitti asiasta perjantaina paikallista aikaa.

Yhdysvaltojen lähettiläskuviot menivät uusiksi viikko sitten, kun ulkoministeriön tiedottaja ja Fox-kanavan entinen uutisankkuri Heather Nauert perui tarjouksensa ryhtyä lähettilääksi. Hän perusteli ratkaisua perhesyillä. Nauertin valinnalla YK-tehtävään oli jo Trumpin siunaus, mutta nimitystä ei koskaan viety senaattiin vahvistettavaksi.

Nauertin nimitys sai jo etukäteen kritiikkiä demokraateilta, koska hänellä ei ole kokemusta diplomatiasta tai neuvotteluista. Moni epäili, kykeneekö hän esimerkiksi käymään neuvotteluja kokeneiden ammattidiplomaattien kanssa.

Heather Nauert puhuu.
Heather Nauert (kuvassa) vetosi perhesyihin vetäytyessään YK-lähettilään tehtävästä.AOP

Presidentti ilmoitti Knight Craftin nimityksestä Twitterissä.

– Kelly on tehnyt upeaa työtä edustaessaan kansakuntaamme. Uskon että hänen johdollaan maatamme edustetaan korkeimmalla tasolla, presidentti sanoi.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain YK-lähettilään virkaa toimittaa varalähettiläs Jonathan Cohen. Hän nousi virkaan sen jälkeen, kun edellinen lähettiläs Nikki Haley ilmoitti erostaan lokakuussa. Hän ei ole kertonut syytä erolleen.

Trumpin hallinnon ovi on käynyt tiheään hänen valtakautensa aikana. Monet tärkeät ministerit ja viranhaltijat ovat joko eronneet itse tai saaneet potkut.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi