Nuorisovaltuusto vastustaa seitsemän oriveteläisvaltuutetun kohuesitystä "terveistä" sukupuolirooleista: "Olisi valtava harppaus taaksepäin"

Nuorisovaltuutettujen mielestä jokaisen nuoren pitää saada olla sellainen kuin on.

sukupuoli
vessan merkki jossa mies ja nainen
AOP

Oriveden nuorisovaltuusto vastustaa kohua herättänyttä valtuustoaloitetta, jonka mukaan Orivedellä pitää tehdä linjaus, että sukupuolia on kaksi.

Nuorisovaltuutettujen mielestä jokaisen nuoren pitää saada olla sellainen kuin on, vaikkapa muunsukupuolinen. Nuorten mukaan muunsukupuolisuus ei ole mikään "trendi".

– On todellinen asia, että jotkut kokevat syntyneensä väärään sukupuoleen nyky-yhteiskunnassamme. Ja kyse ei ole vain nuorista! Varmasti joku koki samoin teidänkin nuoruudessa. Silloin yhteiskunta ei antanut vain mahdollisuuksia olla oma itsensä, nuoret kirjoittavat.

Yle kertoi keskiviikkona seitsemän oriveteläisen eri puolueiden valtuutetun jättämästä valtuustoaloitteesta, jonka mukaan Oriveden kaupungin toiminnassa pitäisi tukea "terveitä sukupuolirooleja".

Valtuustoaloite sai Setan kimpaantumaan ja se on myös herättänyt laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa.

Nuorisovaltuusto vetoaa yhdenvertaisuuslakiin.

– Eikö teidän mielestä aloitteenne syrji sukupuolivähemmistöjä kouluympäristössä, joka kuuluu julkiseen toimintaan? Mielestämme tämä olisi valtava harppaus taaksepäin tasa-arvoisen Oriveden luomisessa, nuorisovaltuusto kysyy.

Oriveden kaupunki sanoo, että opetuksessa noudatetaan tasa-arvolakia ja Opetushallituksen ohjeita sukupuolten tasa-arvon edistämisestä.

Opetushallitus kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), millaista sukupuolitietoinen opetus on.

– Kyllä sukupuolten tasa-arvo kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, totesi Opetushallituksen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksikön päällikkö Ulla Laine keskiviikkona Ylelle.

Lue myös:

Seitsemän valtuutettua vaatii, että lapsille opetetaan, että tyttö on tyttö ja poika poika – Seta syyttää transfobiasta Tommi Kinnusen kolumni: Koululaisen sukupuoli ei poliitikolle kuulu