Savonlinna saattaa irtisanoa jopa 40 työntekijää

Kaupunki esittää lisäksi kolmen viikon lomautusta koko kaupungin henkilöstölle.

Savonlinna
Savonlinnan kaupungintalo
Kati Rantala / Yle

Savonlinnan kaupunki valmistautuu henkilöstön irtisanomisiin ja lomautuksiin.

Kaupunki pyrkii ensi vuodesta lähtien puolentoista miljoonan euron vuotuisiin henkilöstösäästöihin. Ensisijaisesti säästöjä etsitään vapaaehtoisin keinoin, esimerkiksi osa-aikatyöhön siirtymisen tai palkattomien virkavapauksien kautta. Kaupunki arvioi, että enintään 150 työntekijää siirtyisi vapaaehtoisesti osa-aikatöihin.

Savonlinnan kaupunginhallitus on esittänyt yt-neuvotteluihin henkilöstön vähennystarpeeksi enintään 40 työntekijää, mikäli säästöjä ei muutoin saavuteta. Irtisanomiset tehtäisiin tämän vuoden marraskuuhun mennessä.

Kaupunki voi myös lomauttaa henkilöstönsä vuosittain enintään kolmeksi viikoksi.

Savonlinnan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Eija Stenberg (sdp) arvioi säästöillä olevan vaikutusta myös kaupungin palveluverkkoon.

– Kyllähän tämä on iso säästötavoite. Jos ajatellaan kaupungin palveluita, niin kyllä tällä on iso vaikutus kaupungin kykyyn tuottaa palveluita. Tuskin siltä voidaan välttyä, että kaupungin palvelurakenteeseen tulee muutoksia.

Neuvotteluesityksestä keskusteltiin kaupunginhallituksessa, mutta hallitus oli lopulta asiassa yksimielinen.

– Meillä oli toki jo syksyllä taloussuunnitelmaa laadittaessa erilaisia näkemyksiä siitä, miten säästöt olisi pitänyt toteuttaa. Tämä on nyt se esitys, mikä hyväksyttiin, ja tällä lähdetään henkilöstön kanssa neuvottelemaan. Neuvottelujen tulos nähdään sitten aikanaan, Stenberg toteaa.