Jäätävä sade on sotkenut liikenteen Oulun seudulla – autot luistelevat jäisillä teillä

Rekat ovat liukastelleet moottoritien liittymissä ja linja-autot keskustan kaduilla.

Vaarallinen liikennesää
Linja-autot ovat olleet vaikeuksissa Oulun keskustan jäisillä kaduilla.
Linja-autot ovat olleet vaikeuksissa Oulun keskustan jäisillä kaduilla.Risto Degerman / Yle

Lauhtunut sää ja jäinen sade ovat vaikeuttaneet liikennettä torstai-iltapäivänä Oulussa. Tieliikennekeskuksen tietoon on tullut useita peltikolareita ja ulosajoja, mutta isoilta onnettomuuksilta on vältytty poikkeuksellisen liukkaasta kelistä huolimatta.

– Jäinen sade aiheuttaa ongelmia etenkin Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa ja Oulusta Kajaanin suuntaan, kertoo liikennepäivystäjä Olli Puolimatka.

Oulun seudulla ongelmia on ollut etenkin moottoritien liittymissä, jotka ovat jäätyneet ja aiheuttaneet ongelmia raskaille ajoneuvoille.

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että yksi liittymä Oulun eteläpuolella joudutaan vielä sulkemaan iltapäivällä liukkauden takia.

– Siinä on jäänyt useita raskaita ajoneuvoja jumiin, joten se suolataan vielä ja todennäköisesti suljetaan liikenteeltä noin puoleksi tunniksi, kertoo liikennepäivystäjä Olli Puolimatka.

Oulun keskustan kaduilla on ollut poikkeuksellisen liukasta lauhtuneen sään ja jäätävän sateen takia.
Risto Degerman / Yle

Myös Oulun keskustassa kadut ovat jäätyneet pahoin, ja linja-autoilla on ollut vaikeuksia päästä liikkeelle. Osa busseista on jouduttu myös tyhjentämään matkustajista, kertoo paikalla ollut Ylen toimittaja