Porvoon päiväkotilaiset kulttuurikylpyyn: "Kulttuuri, taide ja liikunta edistävät lasten sosiaalisia taitoja"

Alle kouluikäisille lapsille halutaan tarjota yhdenvertainen mahdollisuus tutustua taiteeseen ja liikuntaan.

kulttuurikasvatus
Lapsia päiväkodissa.
Maija Mokkila / Yle

Porvoossa alle kouluikäiset lapset saavat jatkossa maksutonta kulttuurikasvatusta. Porvoon kaupungin sivistyslautakunta hyväksyi torstaina varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusuunnitelman Mini-Kultiksen.

Käytännössä jokainen kunnalliseen tai yksityiseen varhaiskasvatukseen osallistuva porvoolaislapsi saa vähintään kaksi tuntia kulttuurikasvatusta vuodessa.

Maksuttoman kulttuurikasvatuksen tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi yhdenvertaisen mahdollisuuden tutustua henkisen ja fyysisen kulttuurin eri muotoihin. Samalla halutaan vahvistaa lasten luovuutta ja itsetuntoa.

– Kulttuurin, taiteen ja liikunnan eri muotojen kokeminen, kokeileminen ja ilmaiseminen edistävät lasten oppimisedellytyksiä ja sosiaalisia taitoja. Ne myös vahvistavat lapsen myönteistä minä-kuvaa, mikä on hyvin tärkeää lapsen tasapainoiselle kasvulle ja kehitykselle, toteaa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen tiedotteessa.

Mini-Kultis on jatkoa kouluikäisten kulttuurikasvatussuunnitelmalle Kultikselle.

Kulttuurikasvatussuunnitelma on palvelutarjotin, joka sisältää lapsen omista lähtökohdista suunniteltuja kulttuuri-, taide-, historia-, kotiseutu- ja liikunta-aiheisia aktiviteetteja. Niihin voivat osallistua ilmaiseksi kaikki kunnalliseen tai yksityiseen varhaiskasvatukseen osallistuvat tai kotihoidon piiriin kuuluvat lapset. Tapahtumat ja toiminta toteutetaan päiväkodeissa tai kulttuuri- ja liikuntatiloissa ja se on osallistujille maksutonta.