Autot liukastelivat ojaan pääkallokelillä Jokilaaksoissa: peilijäisillä teillä parikymmentä ojaanajoa ja kiinni jäämistä

Rekkoja jäi liukkailla mäkiin ja risteyksiin kiinni tukkimaan liikennettä.

tieliikenneonnettomuudet
Liukas tien pinta talvella.
Ville Viitamäki / Yle

Poikkeuksellisen liukas keli aiheutti jopa toistakymmentä liikenneonnettomuutta Pohjois-Pohjanmaalla Jokilaaksoissa torstaina iltapäivällä.

Peilijäisillä teillä rekkoja ja henkilöautoja ajautui ojaan useilla eri tieosuuksilla Kalajoella ja Raahessa. Pyhäjoella rekka luisui vastaantulevien kaistalle törmäten henkilöautoon, ihmeen kaupalla kukaan ei loukkaantunut.

Lisäksi raskaita ajoneuvoja juuttui mäkiin, muun muassa Kalajoella täysperävaunullinen rekka tukki liikenteen Oulaistentiellä ja poliisi joutui ohjaamaan liikennettä.

– Jos peilijäässä ollut tie oli vähänkään kalteva, niin autot vain yksinkertaisesti luisuivat ojaan, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Esa Ihalainen kertasi torstai-iltana. Ihalaisen mukaan tiet olivat siinä kunnossa, että valtateilläkin saattoi ajaa korkeintaan noin kolmeakymppiä

Myös peltikolareita sattui muutamia. Loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

Pohjois-Pohjanmaalla pienessä pakkassäässä saatu vesisade veti tienpinnat peilijäähän torstaina.

Jäinen sade sotkin pahasti liikennettä myös Oulun seudulla torstaina.

Liikenne saatiin sujumaan illan aikana kaikilla teillä. Valtatiet ovat jo suhteellisen hyvässä kunnossa Pohjois-Pohjanmaalla.