Pihlajalinna teki yli kymmenen miljoonan voiton: Työntekijämäärä kasvoi vuodessa yli tuhannella

Pihlajalinnan liikevaihto kasvoi, mutta tulos putosi uusien yksikköjen avaamisen takia.

terveydenhoito
Pihlajalinna on avannut täyden palvelun lääkärikeskuksen myös Ouluun.
Pihlajalinna on avannut täyden palvelun lääkärikeskuksen myös Oulun keskustaan.Paulus Markkula / Yle

Hoiva- ja lääkärikeskusyhtiö Pihlajalinnan liikevaihto on kasvanut voimakkaasti. Liikevaihto oli viime vuonna lähes 500 miljoonaa euroa. Kasvua oli 15 prosenttia.

Liikevoitto oli viime vuonna 12,8 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 14 miljoonaa euroa, jossa oli laskua lähes 30 prosenttia.

Pihlajalinnalla oli tilikauden lopussa henkilökuntaa 5 850 työntekijää. Pihlajalinnan työntekijämäärä kasvoi yli tuhannella hengellä, vuosi aiemmin heillä oli 4 753 ihmistä töissä.

Yhtiö odottaa liikevaihdon kasvavan myös tänä vuonna.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo, että kannattavuus koheni erityisesti kokonaisulkoistusten johdosta, mutta uusien yksiköiden avaukset rasittivat tulosta.

Pihlajalinna avasi uudet uudet lääkärikeskus-sairaalat Ouluun, Seinäjoelle sekä Turkuun. Pihlajalinna myös osti viime vuonna Verson 17 toimipistettä Pohjois-Savossa. Lisäksi se hankki esimerkiksi Doctagonin, joka vahvisti asemia ruotsinkielisillä seuduilla.

Viime aikoina on käyty keskustelua vanhusten hoivasta ja hoivayritysten bisneksestä.

PIhlajalinna kertoo käynnistävänsä osakepohjaisen kannustinohjelman yhtiön valituille avainhenkilöille. Enintään 25 avainhenkilöä pääsevät mukaan kannusteohjelmaan.

– Osakepalkkio-ohjelman kokonaisarvo olettaen, että kaikki osallistumaan oikeutetut henkilöt täyttävät sijoitusedellytyksen täysimääräisesti, on noin 3,8 miljoonaa euroa, Pihlajalinna kertoo pörssitiedotteessa.

Ohjelmalla halutaan sitouttaa avainhenkilöt, joiden on sijoitettava Pihlajalinnan osakkeisiin, jotta pääsevät kannustusohjelmaan. Ohjelma on viisivuotinen eikä sen nojalla saatuja osakepalkkioita saa luovuttaa ennen vuotta 2022.

Toimitusjohtaja: Hoivakotikohu lisännyt huomiota laadullisiin tekijöihin

Toimitusjohtaja Joni Aaltonen kertoo Pihlajalinnan tiedotteessa tähtäävän "toiminnan tehostamiseen vaarantamatta kotimaisen terveydenhuollon tulevaisuuden kehitystä".

Hänen mielestään tärkeintä on mennä asiakkuusnäkökulma edellä sekä toiminnan laadun varmistaminen kaikissa tilanteissa.

– Tehostaminen ei tule näkymään hoitajamitoituksissa, Aaltonen tähdentää Ylelle.

Hoivakotikohu on laittanut myös Pihlajalinnan lisäämään huomiota laadullisiin tekijöhin.

– Pihlajalinna on hyvin vähän mukana vuorokausihinnalla myytävissä asumispalveluissa.

Pihlajalinna on vuonna 2001 perustettu suomalainen yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita tuottava yritys.

Pihlajalinna tuottaa muun muassa lääkärivastaanottopalveluita, erikoissairaanhoitoa, päivystyspalveluita, kirurgisia palveluita, työterveyshuoltoa, hammashoitoa ja hyvinvointipalveluja.