Helsingin Käpylässä asunnon polttamalla tuhonnut mies on tuomittu vankeuteen ja vahingonkorvauksiin

Syyttäjän mukaan epäilty aiheutti Käpylässä kerrostaloasunnon palon, jotta entinen seurustelukumppani kuolisi.

tuomiot
Poliisin eristysnauha - Helsingin poliisin mukaan Käpylässä Käpyläntien ja Koskelantien risteyksen lähellä syttyi maanantai-iltana 10. joulukuuta 2018 kerrostalossa räjähdysmäinen tulipalo, johon liittyen poliisilla on operaatio meneillään.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Käpylässä joulukuussa kerrostaloasunnon palon aiheuttaneen miehen 3 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja laittomista uhkauksista. Mies on määrätty pidettäväksi edelleen vangittuna.

Lisäksi mies on tuomittu rikosten perusteella yhteensä 24 650 euron vahingonkorvauksiin asianomistajille ja 6 836,88 euron korvauksiin valtiolle oikeudenkäynnin kustannuksista. Tulipalosta johtuvat kerrostalon omistajan vahingonkorvausvaatimukset käsitellään myöhemmin erikseen, kun talon omistajan vahinkojen määrä on selvinnyt.

Tuhotyö tapahtui joulukuussa 2018, ja samaan asianomistajaan kohdistunut pahoinpitely ajoittuu kevääseen 2018. Niiin ikään samaan asianomistajaan liittyvä laiton uhkaus puolestaan tapahtui 18.10-11.12.

Lisäksi yksi laiton uhkaus joulukuussa 2018 on kohdistunut toiseen asianomistajista.

Uhkaukset ovat olleet tappouhkauksia.

Tuhotyön ja kotirauhan rikkomisen kohteena on ollut kolmen asianomistajan kerrostaloasunto Helsingin Käpylässä. Asunto ja asianomistajien asunnossa ollut omaisuus on tuhoutunut tulipalossa pahoin.

Mies ilmoittautui itse poliisille

Syyte samassa yhteydessä tehdystä yhden asianomistajan murhan yrityksestä hylättiin, koska asianomistaja ei ole ollut asunnossa, kun vastaaja on tunkeutunut asuntoon ja tehnyt tuhotyön.

Syyttäjän mukaan epäilty aiheutti Käpylässä kerrostaloasunnon palon, jotta entinen seurustelukumppani kuolisi. Alun perin poliisi epäili, että asuntoon heitettiin polttopullo, joka aiheutti tulipalon.

Syytekirjelmän mukaan mies kiipesi asunnon parvekkeelle ja rikkoi parvekkeen lasin, jonka jälkeen murtautui sisälle ja sytytti tulipalon makuuhuoneeseen.

Epäilty myöntää syyllistyneensä ainoastaan kotirauhan rikkomiseen ja pahoinpitelyyn.

Mies ilmoittautui itse poliisille Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla.

Asunto tuhoutui palossa täysin.

Lisää aiheesta:

Poliisi tutkii Helsingin Käpylän rajua tulipaloa murhan yrityksenä – asuntoon heitettiin polttopullo

Helsingin Käpylässä asunnon täysin tuhonnut mies vangittu – meni sisään katon ja parvekkeen kautta

Helsingin Käpylän polttopulloiskusta epäilty on saatu kiinni – ilmoittautui poliisille Kokkolassa