1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

28-vuotias mies löi isäpuoltaan kymmeniä kertoja kääntöveitsellä Piikkiössä – syyttäjä vaatii elinkautista murhasta

Murhasta syytetty myöntää teon, mutta kiistää sen olleen erityisen raaka.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Syyttäjä vaatii Kaarinan henkirikoksesta syytetylle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsitteli asiaa torstaina ja jatkaa istuntoa perjantaina.

Henkirikos tapahtui Kaarinan Piikkiössä viime syksynä. Syytetty, 28-vuotias mies, surmasi isäpuolensa kymmenillä veitseniskuilla.

Poliisi teki tapauksen takia laajoja etsintöjä Turussa ja otti kiinni neljä ihmistä. Kolme vapautettiin kuulustelujen jälkeen. Syytetty on ollut vangittuna viime vuoden lokakuusta lähtien.

Syytteen mukaan mies löi isäpuoltaan 61 kertaa päähän ja eri puolille vartaloa kääntöveitsellä. Väkivalta oli alkanut heti miehen tultua asuntoon.

Syyttäjän mukaan 28-vuotias mies oli tehnyt päätöksen surmasta etukäteen ja varmistanut vielä jälkikäteen, että uhri on varmasti kuollut.

Turun Sanomien mukaan syytetty myöntää tappaneensa uhrin (siirryt toiseen palveluun) (maksullinen artikkeli), mutta kiistää teon suunnitelmallisuuden ja erityisen raakuuden. Syytetty kiistää varmistaneensa uhrin kuoleman.

Teon todistajina monta perheenjäsentä

Syyttäjä kuvailee haastehakemuksessa, että syytetty ryhtyi tekoon vakaalla harkinnalla ja erityisen julmalla ja raa’alla tavalla.

Henkirikoksen aikana paikalla oli uhrin puoliso ja muita perheenjäseniä. Haastehakemuksen mukaan uhrin puoliso kertoi poliisille, että syytetty oli aloittanut väkivaltateot heti asuntoon saavuttuaan, eikä uhri ollut provosoinut tätä. Paikalla olleet soittivat hätäkeskukseen teon jälkeen.

Oikeudenkäynnissä syytettyä syytetään myös uhrin puolison pahoinpitelystä ja muiden perheenjäsenten uhkailusta.

Syyttäjän mukaan uhri oli ennen veritekoa kertonut sukulaisilleen, että pelkää syytettynä olevan miehen surmaavan hänet.

Syytetyn tuttavat ovat kertoneet poliisille, että 28-vuotias oli henkirikoksen tekopäivänä palannut baariin, jossa seurue oli viettänyt iltaa. Syytetty oli kertonut tappaneensa miehen, mutta muuten hän oli seurueen mukaan käyttäytynyt normaalisti.

Lisää aiheesta:

Yksi henkilö vangittu epäiltynä murhasta Piikkiössä