Opiskelijat kehuvat e-urheilun ja liiketalouden yhdistävää koulutusta

Ensimmäistä vuotta pyörivä koulutus keräsi opiskelijoita myös maailmalta.

Kajaani
Nainen on kuvattuna takaa päin ja nainen pelaa tietokonepeliä.
Elisa Kinnunen / Yle

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on tyytyväisiä Esports business -opintoalan opiskelijoita. Ensimmäistä vuotta pyörivä opintosuunta houkutteli runsaasti hakijoita.

Jasmin Pärkkä kävi Radio Suomen Kainuun aamulähetyksessä kertomassa opinnoista.

– Liiketalous ja esports on yhdistetty todella hyvin. Käymme tradenomin opintoja, mutta otamme siihen elektronisen urheilun näkökulman, Jasmin Pärkkä kertoo.

Kajaanin ammattikorkeakoulu yhdisti liiketalouden ja elektronisen urheilun ensimmäisenä Suomessa. Uu­si kou­lu­tus­lin­ja on koon­nut Ka­jaa­niin opis­ke­li­joi­ta eri puo­lil­ta Suo­mea, mut­ta myös Sin­ga­po­res­ta, Sak­sas­ta ja Tše­keis­tä.

– Ryhmäytyminen kansainvälisten oppilaiden kanssa on ollut todella rikastava kokemus. He tuovat omaa kulttuuriaan arkeen ja toisaalta esports on niin kansainvälinen, että työskentely tapahtuu monikulttuurisissa tiimeissä, Pärkkä kertoo.

Elektroninen urheilu vie jo nyt puoliammattilaisena Brawlhalla-peliä pelaavaa Aleksi Sillanpäätä pitkille pelireissuille. Suunnitelmia löytyy jo peliuran jälkeiselle ajalle, johon myös nykyiset opinnot antavat pohjia.

– Ensi kuussa on seuraava reissu jenkkeihin. Pelaajauran jälkeen olisi tosi kiva vaihtaa suoraan joihinkin muihin hommiin esportsin puolella, Sillanpää kertoo.