Alaikäiselle turvapaikanhakijalle vankeustuomio Porissa seksirikoksista

Mies syyllistyi 16-vuotiaana törkeään raiskaukseen, törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Pori
Oikeustalo Porissa
Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion perjantaina.Tapio Termonen / Yle

Nykyisin 17-vuotias turvapaikanhakija on tuomittu useista seksirikoksista kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen Satakunnan käräjäoikeudessa. Hän joutuu maksamaan myös 11 000 euroa korvauksia uhreille aiheutuneista kärsimyksistä ja lisäksi asianajokuluja.

Mies syyllistyi oikeuden perjantaisen päätöksen mukaan 16-vuotiaana törkeään raiskaukseen, törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tuomioon vaikutti alentavasti se, että teot oli tehty nuorena henkilönä.

Uhrit yläkouluikäisiä

Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan tuomittu mies oli 10–20 kertaa sukupuoliyhteydessä 14–15-vuotiaan uhrin kanssa. Lisäksi hän raiskasi toisen, 14-vuotiaan uhrin väkivalloin uhrin nimenomaisista kielloista huolimatta.

Tuomittu oli tutustunut raiskauksen uhriin sosiaalisessa mediassa. He tapasivat kasvokkain ensimmäistä kertaa tekoa edeltäneenä päivänä. Raiskaus tapahtui tekijän ystävän asunnolla. Tuomio törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli samaa uhria kohtaan tehdyistä teoista.

Oikeus hylkäsi miestä vastaan nostetut syytteet pahoinpitelystä ja toisesta törkeästä raiskauksesta. Syynä on se, että vastaajan syyllisyydestä jäi oikeudelle järkevä epäily ja asianomistajan kertomusten tueksi ei ollut välillistä näyttöä.

Tuomio ja oikeudenkäyntiasiakirjat julistettiin pääosin salassa pidettäviksi, koska ne sisälsivät uhreja koskevia arkaluonteisia tietoja.