Sinä voit myöhästyä lennolta muiden väärin pysäköimien autojen takia – Katso kartasta, miten ajat nyt oikein Helsinki-Vantaalla

Tämä viikonloppu käynnistää yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa.

Helsinki-Vantaan lentoasema
Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt matkustajille tammikuusta 2019 alkaen maalis-huhtikuuhun saakka.
Helsinki-Vantaan pikaparkissa voi pysäköidä tässä kuussa tunnin ajan ilmaiseksi. Sinne voi ajaa grafiikassa piirretyn vihreän nuolen mukaisesti. Kakkosterminaalin eteen ei saa pysäköidä.Finavia / Yle

Väärin pysäköiminen on Finavian mukaan nyt ihan villiä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yksityisautoilijat pysäköivät kakkosterminaalin pääovien eteen kieltomerkeistä huolimatta, ja Finavian mukaan tämä voi aiheuttaa jopa lennoilta myöhästymisiä ruuhkaisen Etelä-Suomen hiihtolomakauden käynnistyttyä tänään.

Rakennustöiden vuoksi terminaalin edessä olevia ajokaistoja on kavennettu, ja lentoaseman edessä on nyt ahdasta. Väärin pysäköidyt autot jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle.

Lentoasema kehottaa saattajia ja vastaanottajia pysäköimään P3-hallissa sijaitsevaan Pikaparkkiin, jossa tunnin pysäköinti on ilmaista tämän kuun ajan.

Tämä viikonloppu käynnistää yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa.

Finavia pyytää kaikkia matkustajia varaamaan riittävästi aikaa (siirryt toiseen palveluun) lentoasemalle saapumiseen, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Ajoissa kannattaa tulla erityisesti, jos lento lähtee aamulla kello 6-9 tai iltapäivällä kello 15-18.

Rakennustyöt ja muutokset pysäköinnissä johtuvat vanhan, lähinnä kakkosterminaalia oleva pysäköintihallin P2:n purkamisesta ja koko lentoaseman uudistustöistä.

Terminaali 2:n laajennus on osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaa. Helsinki-Vantaan lentoasema valmistautuu remontilla palvelemaan 30:tä miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Lue lisää:

Terminaali 2:n mullistus käynnistyy tammikuussa – matkustaja, varaudu pitkiin kävelymatkoihin ja muuttuviin liikennejärjestelyihin Helsinki-Vantaalla