Hyppää sisältöön

Mies ampui viisi ihmistä kuoliaaksi tehdasalueella Chicagon esikaupungissa Yhdysvalloissa

Epäilty ampuja on 45-vuotias mies, joka kuoli poliisin luoteihin.

Raskaasti aseistettuja poliiseja ampumispaikalla Auroran kaupungissa Illinoisissa. Kuva: TANNEN MAURY/ EPA

Viisi ihmistä on kuollut ja viisi poliisia haavoittunut ampumisessa Yhdysvalloissa Chicagon esikaupungissa.

Ampuminen tapahtui teollisuusalueella Auroran kaupungissa Illinoisissa noin 65 kilometriä Chicagon keskustasta länteen. Ampuminen tapahtui perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Ampuja on tunnistettu 45-vuotiaaksi mieheksi. Hänen uskotaan työskennelleen tehdaskompleksissa, jossa hän avasi tulen. Mies kuoli poliisin luoteihin.

Ampumisen mahdollisesta motiivista ei ole tietoa. ABC7-kanavan mukaan 15 vuotta tehdaskompleksissa työskennyt epäilty oli saanut potkut perjantaina. Poliisi on tehnyt kotietsinnän epäillyn kotiin. Miehen kerrotaan saaneen vuonna 1995 tuomion törkeästä pahoinpitelystä Mississippissä.

Epäillyn ampujan uskotaan työskennelleen tehdaskompleksissa, jossa hän avasi tulen. Kuva: TANNEN MAURY/ EPA

Eräs Henry Pratt -yrityksessä työskentelevä työntekijä kertoi paenneensa takaovesta, kun ammuskelu alkoi. Mies kertoo tunnistaneensa ampujan mieheksi, joka työskenteli tehdaskompleksissa.

– Hän ampui kaikkia kohti, kertoo työntekijä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehui Twitterissä viranomaisten toimintaa ja sanoi olevansa pahoillaan uhrien ja omaisten puolesta.

Demokraatteja edustavat, Illinoisista kotoisin olevat senaattorit Tammy Duckworth ja Dick Durbin kertoivat molemmat seuraavansa tilannetta.

– Tämä on pelottava, surullinen päivä illinoisilaisille ja amerikkalaisille, Duckworth tviittasi ja kiitti paikalle hälytettyjä poliiseja rohkeudesta.

ABC7:n haastattelema paikallisen sairaalan tiedottajan mukaan haavoittuneiden tila on vakaa.