Halla-aho tähtää hallitusvastuuseen – "Erittäin tärkeää että perussuomalaiset ovat mukana hallituksessa"

Omasta jatkostaan puheenjohtajana Halla-aho aikoo kertoa vaalien jälkeen. Hän sanoo olevansa valmis jatkamaan puheenjohtaja, jos puolueen etu sitä vaatii.

Jussi Halla-aho
Ykkösaamu
Ykkösaamu

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolue on valmis hallitusyhteystöhön ensi vaalikaudella. TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Halla-aho sanoo pitävänsä perussuomalaisten hallitukseen menoa “erittäin tärkeänä” päämääränä.

Kokoomuksen, keskustan ja SDP:n haluttomuuden tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa Halla-aho kuittaa vaalipuheina.

– Uskoisin että nämä puheet on suunnattu omille epäröiville kannattajille, sellaisille jotka saattavat harkita perussuomalaisten äänestämistä. Viesti on, että älkää äänestäkö perussuomalaisia, koska heidän kanssaan ei kuitenkaan tehdä hallitusyhteistyötä.

– En antaisi näille puheille paljon arvoa. Hallituskelpoisuus määräytyy viime kädessä vaalituloksen ja puolueiden ohjelmien mukaan, painottaa Halla-aho.

Vaalit määrittävät puheenjohtajuuden jatkon

Tavoitteekseen tulevissa vaaleissa Halla-aho asettaa puolueen kannatuksen nousun puheenjohtajuuskautensa alun noin 9,6 prosentin galluplukemista.

– Olen asettanut itselleni henkilökohtaisesti sellaisen mittatikun, että kannatuksemme täytyy siitä kasvaa ja kansanedustajiemme määrän täytyy kasvaa, tai muuten en koe onnistuneeni tehtävässäni.

Omista jatkoaikeistaan puheenjohtajana Halla-aho sanookin ilmoittavansa vasta vaalien jälkeen.

– Katson että velvollisuuteni ja oikeuteni on toimia tässä tehtävässä niin kauan kuin siitä on puolueelle ja sen menestykselle etua.

– Jos näyttää selvältä, että puheenjohtajuuteni ei tuo puolueelle lisäarvoa ja edistä sen menestystä, niin silloin teen hyvin nopeasti johtopäätökseni. Hyvään johtajuuteen kuuluu myös se, että ymmärtää milloin parasta ennen -päiväys on mennyt, sanoo Halla-aho.

Halla-aho: "Moraalinen mädännäisyys poistunut puolueesta"

Perussuomalaisten Halla-aho arvioi olevan nyt “paremmassa jamassa” kuin edellisen puheenjohtajan kaudella.

Puolueella ei ole hätää siinäkään tapauksessa että puheenjohtaja vaihtuisi, koska puolueen sisällä on nyt "suuri yksituumaisuus", hän sanoo.

– Enää en ole puolueen tulevaisuudesta lainkaan huolissani. Uskoisin että useimmat perussuomalaiset kokevat, että moraalinen mädännäisyys ja korruptio poistuivat tästä puolueesta vuonna 2017. Samoin poistui myös pyrkyryys ja henkilökohtainen eduntavoittelu.

"Ei lisää hoitajia Filippiineiltä"

Halla-aho ei lämpene ulkoministeri Timo Soinin ehdotukselle tuoda lisää hoitajia Filippiineiltä Suomeen. Soinin mukaan tämä voisi olla yksi ratkaisu hoitajapulaan.

Halla-ahon mukaan on erittäin kyseenlaista yrittää ratkaista hoitajongelma tuomalla maahan halpatyövoimaa.

– Eihän filippiiniläinen hoitaja tule yhtään sen pienemmällä palkalla toimeen Suomessa kuin suomalainenkaan hoitaja. Halpa työvoima myös pitää palkkoja matalalla näillä aloilla ja se on halpatyövoiman tarkoituskin, sanoo Halla-aho.