Hyppää sisältöön

Kokoomuksen puoluesihteeri: Tottakai jatkamme mainoskampanjaamme

Puolueen "Autot kuuluvat teille" -mainoskyltti on herättänyt kysymyksiä.

Kuva: Kokoomus

Kokoomuksen "Autot kuuluvat teille" -iskulauseella varustetut tienvarsimainokset ovat viikonlopun aikana herättäneet kysymyksiä puolueen ilmastolinjasta.

Kokoomus pitää kiinni irvailua herättäneestä tienvarsimainoksestaan ja aikoo jatkaa kampanjaa, kertoo puoluesihteeri Janne Pesonen.

Pesosen mukaan mainosten "hieman provosoiva ote" mahdollisti laajan näkyvyyden.

– Sen myötä nyt keskustellaan sitten siitä, mikä on aidosti tärkeää. Siis siitä, miten liikenteen osalta päästään asetettuihin kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin tekemättä kuitenkaan monille suomalaisille välttämättömästä yksityisautoiluista mahdotonta, Pesonen totesi STT:lle sähköpostitse.

– Olemme päästöjä vastaan, emme autoja. Kokoomus toimii tässäkin kysymyksessä järkevän toiminnan takuupuolueena, Pesonen vakuutti.

Kokoomuksella on tienvarsimainoksia tällä hetkellä viidellä eri teemalla eri puolilla Suomea, Pesonen sanoi.

Varapuheenjohtaja: Suuressa osassa Suomea auto on välttämätön

lmasto- ja liikennelinjausta puolusti myös varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitie, jonka mukaan kokoomus ajaa kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, mutta "realistisesti ja eri elämäntilanteet tunnistaen".

– Suuressa osassa Suomea auto on nyt ja tulevaisuudessa välttämätön, hän huomautti.

Talvitien mukaan kokoomus torjuu ilmastonmuutosta leikkaamalla autoilun päästöjä, ei kieltämällä autoja tai autoilua.

Talvitie toteaa kokoomuksen sitoutuneen puolueiden yhteisiin 1,5 asteen ilmastotavoitteisiin ja on julkaissut myös oman ympäristöohjelman.

– Tulevaisuudessa meidän tulee löytää keinot, joilla vähennetään liikenteen päästöjä ja rakennetaan päästötöntä Suomea. Osa vastustaa autoja, me kokoomuksessa vastustamme päästöjä, Talvitie sanoo kannanotossaan.

Kokoomus on esimerkiksi linjannut, että viimeistään vuonna 2030 suomalaisille olisi edullisempaa ostaa muu kuin polttomoottoriauto.

Myös tvitterhumoristit innostuivat mainoslauseesta

Tienvarsimainoksia hämmästeli Twitterissä muun muassa vihreiden kansanedustaja Touko Aalto, joka kyseli ympäristöasioissa profiloituneelta sisäministeri Kai Mykkäseltä (kok.), miten hän suhtautuu mainoksen viestiin.

Mykkänen vastasi viitaten kokoomuksen ympäristöpoliittiseen ohjelmaan, jossa ehdotetaan monia keinoja siirtyä vähäpäästöisempään autoiluun.

Mykkänen huomautti, ettei Sitran raportti liikenteen päästöjen 60 prosentin vähentämisestä myöskään odota autojen poistuvan teiltä kokonaan. Sen sijaan visioidaan mittavia liikenteen päästövähennyksiä muun muassa sähköautojen käyttöönoton ja biopolttoaineiden kautta.

Twitterhumoristit ottivat mainoksesta ilon irti. Parodiaversioissa linjattiin muun muassa, että "Terveydenhuollon voitot kuuluvat Jerseyn saarelle".