Poliisilla on ollut työntäyteinen viikonloppu Meri-Lapissa – useita huumerattijuoppoja jäi kiinni

Huumerattijuoppoja tavattiin liikenteestä Kemissä ja Keminmaalla. Torniossa moottorikelkkailijoiden vierestä löytyi reppu, jossa oli huumausaineita.

liikennejuopumus
Poliisiteksti auton kyljessä.
Risto Koskinen / Yle

Poliisi on ottanut kiinni useita huumeissa ajaneita kuljettajia Meri-Lapissa viikonloppuna. Kemissä jäi lauantai-iltana kiinni kaksi huumerattijuoppoa, kun keski-ikäinen nainen tuli poliiseja vastaan Lukkarilankadulla ja nuori mies Veitsiluodontiellä. Lapin poliisista kerrotaan, että molemmille kuskeille tehdyt pikatestit olivat positiivisia amfetamiinille. Molemmat kuljettajat ovat poliisille entuudestaan tuttuja.

Keminmaassa jäi kiinni lauantaina Teollisuuskyläntiellä 24-vuotias mies, jolle tehty pikatesti oli myös positiivinen amfetamiinille. Miehen hallusta löytyi myös epäiltyä räjähdeainetta. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajoneuvorikkomukseen ja räjähderikokseen.

Moottorikelkkailija jäi kiinni Torniossa

Torniossa ilmoitettiin perjantai-iltana hätäkeskukseen moottorikelkasta, joka oli lähtenyt Kemintiellä sijaitsevan myymälän pihalta kohti Putaankatua. Poliisipartio seurasi moottorikelkan jälkiä ja tavoitti kelkalla liikkeellä olleet miehet Nivakadulta, mutta kumpikaan kelkan ympärillä olleista miehistä ei myöntänyt ajaneensa kelkkaa.

Toisen miehen tuntomerkit sopivat kuljettajaksi, joten poliisi puhallutti hänet. Huumausaineenpikatestin tulos oli nolla, mutta mies oli poliisin mukaan tokkurainen. Lisäksi poliisi löysi moottorikelkan kyljessä repun, jonka sisältä löytyi epäiltyä huumausainetta. Poliisin mukaan mies oli määrätty aikaisemmin ajokieltoon ja tämä oli hänelle viides kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Kemissä 35-vuotias mieskuljettaja ajoi tieltä Pohjoisrantakadulla perjantai-iltana. Poliisipartion saavuttua paikalle mies puhallutettiin ja selvisi, että hän oli ajanut autoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Nuorukainen pakeni paikalta kylkikolarin jälkeen

Torniossa tapahtui lauantaina aamuyöstä kylkikolari, jonka toinen osapuoli pakeni paikalta. Paenneesta autosta putosi tapahtumapaikalle rekisterikilpi ja poliisipartio lähti tavoittelemaan auton omistajaa kotiosoitteesta. Ajoneuvoa ei löytynyt kotiosoitteesta, mutta partion palatessa tapahtumapaikalla ajoi kyseinen auto poliisia vastaan.

Ajoneuvon kuljettaja ei välittänyt poliisin pysäytysvaloista ja hälytysäänistä vaan jatkoi matkaansa kiihdyttäen vauhtian. Pakeneminen jatkui hetken aikaa ja pakeneva auto ajautui ulos tieltä. Ajoneuvon kuljettaja puhallutettiin, mutta hän ei ollut humalassa eikä huumeissa. 18 -vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen kahteen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.