1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesivahingot

Putkirikko kasteli Ristikarin koulun kaikki kerrokset: massiivista vesivuotoa kuivatetaan useita viikkoja Pietarsaaressa

Vettä on vuotanut ullakolta muihin kerroksiin arviolta useiden päivien ajan.

vesivahingot
Ristikarin remontoitava kielikylpykoulu Pietarsaaressa.
Juha Kemppainen / Yle

Massiivinen vesivuoto vaatii useiden viikkojen kuivausurakan Ristikarin koululla Pietarsaaressa. Koulun ullakolla havaittiin viime viikolla putkirikko, ja vettä ehti valua useita päiviä läpi jokaisen neljän kerroksen.

Pietarsaaren teknisen johtajan Rune Hagströmin mukaan vahinkojen laajuutta vasta selvitetään.

– Vielä ei tiedetä, paljonko vettä on päässyt rakenteisiin imeytymään. Parhaillaan rakennusta tyhjennetään vedestä, ja sitten alkaa kuivatus.

Vuoto on arvioiden mukaan kestänyt useita päiviä, ennen kuin se huomattiin. Kaupunki selvittää vahinkojen laajuutta maanantaina, jonka jälkeen laaditaan korjaussuunnitelma. Mahdollista on, että rakennuksessa on saattanut olla jopa useita putkirikkoja.

Vuodon on aiheuttanut ilmeisesti ullakolla jäätynyt ja rikkoutunut vesiputki. Pahimmillaan luokkahuoneiden lattioilla oli useita kymmeniä senttejä vettä.

Hagström uskoo, että rakennus saadaan vielä käyttökuntoon, mutta se voi tulla kalliiksi.

Aiemmin kielikylpykouluna toiminut Ristikari on ollut tyhjillään neljä vuotta. Se on odottanut korjaustoimenpiteitä ja uusia käyttäjiä jonkin aikaan.

Kielikylpyoppilaat joutuivat Ristikarilta evakkoon sisäilmaongelmien takia. Koulun julkisivu on suojeltu.

Lue seuraavaksi