Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Autonrengasta raahaava mies, testaa ilmastokuormasi ja Suomi siirsi erityisoppilaat suuriin luokkiin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Tiia Korhonen / Yle

Kävelijät ja pyöräilijät mahtuvat yhä useammin samoille ulkoilureiteille hiihtäjien kanssa. Monikäyttöisiä reittejä on jo usealla paikkakunnalla. Kajaanilainen läskipyöräilijä Antti Antikainen pitää kunnossa ulkoilureittiä omaksi ilokseen, mutta myös muiden hyödyksi.

Kuva: Tuomo Björksten, kuvankäsittely Stina Tuominen / Yle

Lihansyönti. Lentäminen. Lämmitys. Nämä kolme ällää muodostavat suomalaisen ilmastokuormasta suurimman osan. Siihen päälle vielä muu kulutus, niin paketti on valmis. Tiedätkö, millä konstilla voisit vähentää eniten tai helpoiten ilmastokuormaasi? Kokeile!

Kai Simon Fredriksen (Nomine), Lordi Ibelin Redmoore (Mats Steen) ja Lisette Roovers (Rumour) Kuva: Patrick Da Silva Saether / NRK

Vanhemmat yllättyivät, kun heidän vaikeaa tautia sairastaneen poikansa hautajaisiin saapui laaja ystäväjoukko eri puolilta Eurooppaa.

Kuva: Laura Railamaa / Yle

Perushelsinkiläisten mielestä helsinkiläiset elättävät muuta Suomea, vaikka asia saattaa olla tasan päinvastoin. Todellisuudessahan helsinkiläiset istuvat muun Suomen pöydässä ja syövät muun Suomen tuottamaa ruokaa, kirjoittaa Pekka Seppänen kolumnissaan.

Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Opettajat vaativat apua erityisopetuksen järjestämiseen. Yhä suurempi osa peruskoulujen erityistä tukea tarvitsevista oppilaista opiskelee nykyisin tavallisessa eli yleisopetusluokassa erityisluokan sijaan. Opettajien ammattijärjestö väittää, että erityiskouluja ja pienryhmiä on purettu säästösyistä.