Hyppää sisältöön

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Poikkeuksellisen vanha maakotka löytyi Suomesta, ihottuma, joka tulee kalliiksi ja mallien velkakierre

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Ari Komulainen

Suomessa on havaittu poikkeuksellisen vanhaksi elänyt maakotkayksilö. Savossa kuvattiin tammikuussa maakotka, joka on rengastettu yli 34 vuotta aiemmin.

Kuva: Juha Kivioja / Yle

Kun kaipaamme syyllistä, tartumme usein traagisiin yksittäistapauksiin, vaikka vika olisi viallisessa järjestelmässä, kirjoittaa työelämäprofessori Pekka Mattila kolumnissaan.

Mallit kävelivät New Yorkin muotiviikkojen näytöksessä. Kuva: Peter Foley / EPA

Malleja lennätetään eri puolille maailmaa. Jos he eivät saa töitä, velkasumma toimistolle kasvaa usein valtaviin summiin.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Ville Turunen muistaa atooppisen ihottuman tuoman kutinan jo lapsuudestaan. Nyt hän on saanut usean lääkevoiteen, perusvoiteen ja tablettien avulla kohtuullisen hyvän hoitotasapainon. Neljän potilasjärjestön viime keväänä tekemän selvityksen mukaan yli kolmasosa pitkäaikaissairaista kokee sairastamisen kustannukset melko tai erittäin suureksi taloudelliseksi rasitteeksi.

Kasvihuonepäästöjä aiheuttavat esimerkiksi polttomoottoriautot. Metsät puolestaan sitovat hiilidioksidia ilmasta. Kuva: Yle Uutisgrafiikka, kuvat: AOP

Autoilun verotukseen voi tulla isoja muutoksia ensi hallituskaudella. Yle kysyi yhdeksältä eduskuntapuolueen puheenjohtajalta, mitä puolueet ajattelevat keskeisistä ilmastonmuutokseen liittyvistä kysymyksistä. Suurin osa puolueista on sitä mieltä, että verotuksessa pitäisi suosia pienipäästöisempiä autoja nykyistä enemmän.