1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vanhustenhoito

Attendon Alavudella suljetusta hoivakodista tutkintapyyntö – poliisi odottaa tietoja poliisihallituksen ja Valviran kokouksesta

Attendon Alavudella sijaitseva hoivakoti ehti toimia vain kuukauden. Nyt molemmista hoivakodeista, joiden toiminta on keskeytetty Pohjanmaalla, on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Attendo Pelimannin hoivakoti Alavudella Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Attendon Hoivakoti Pelimannin toiminnasta on tehty tutkintapyyntö poliisille. Alavudella sijaitsevan hoivakodin toiminta jouduttiin keskeyttämään reilu viikko sitten.

Noin 50:n asukkaan hoivakoti oli toiminut Alavudella vasta kuukauden, kun siitä jo tehtiin useita ilmoituksia. Moitteet koskivat muun muassa hoitajien määrää. Ensimmäisen kuukauden aikana 6 asukasta kuoli ja 10 hoitajaa irtisanoutui.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä otti hoivakodin toiminnan haltuunsa välittömästi, kun se keskeytettiin.

Myös Esperi Caren toiminnasta on jätetty tutkintapyyntöjä. Valvira sulki Esperi Caren yksikön Kristiinankaupungissa tammikuussa.

Pohjanmaan poliisilaitos ei ole vielä aloittanut tapausten tutkimista. Poliisi odottaa tietoa poliisihallituksen ja Valviran tämän päiväisestä tapaamisesta. Sosiaali- ja terveysalan viranomainen Valvira ja poliisin johto keskustelevat maanantaina hoivakotien valvonnasta.

Lisää aiheesta: Hoivayhtiö Esperi Caresta jätetty kaksi tutkintapyyntöä poliisille

Sisäministeri Mykkänen: Poliisi ei vielä aloita valtakunnallista tutkintaa vanhustenhoidon epäkohdista