Intian turvallisuusjoukot surmasivat kaksi militanttia – epäiltiin Kashmirin pommi-iskun suunnittelijoiksi

Intia on syyttänyt Pakistania terrori-iskun nimiinsä ottaneen militanttiryhmän suojelusta.

Intia
Intian turvallisuusjoukkojen ja epäiltyjen yhteenotto Pinglenan kylässä vaati seitsemän ihmisen hengen.
Intian turvallisuusjoukkojen ja epäiltyjen yhteenotto Pinglenan kylässä vaati seitsemän ihmisen hengen. FAROOQ KHAN / EPA

Intian turvallisuusjoukot kertovat surmanneensa maanantaina kaksi militanttia, joiden epäillään suunnitelleen Kashmirin pommi-iskun.

Tulitaistelussa kuoli myös neljä intialaista sotilasta ja yksi siviili. Yhteenotto tapahtui Pinglenan kylässä noin 20 kilometria Kashmirin pääkaupungista Srinagarista etelään.

Viime torstaina ainakin 40 ihmistä kuoli, kun räjähteillä täytetty auto törmäsi puolisotilaallisia joukkoja kuljettaneeseen bussiin Srinagarin lähettyvillä.

Isku oli pahin yksittäinen hyökkäys intialaisjoukkoja vastaan vuosikymmeniin muslimienemmistöisessä Kashmirissa. Itsemurhaiskun tekijäksi ilmoittautui pakistanilainen islamistiryhmä Jaïsh-e-Mohammad.

Kummatkin tänään surmatut militantit olivat Pakistanin kansalaisia ja Jaïsh-e-Mohammadin jäseniä, Intian turvallisuusviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersille.

Sunnuntaina poliisi tiedotti pidättäneensä 23 ihmistä, joilla uskotaan olevan yhteyksiä pommi-iskuun.

Intia ja Pakistan ovat kiistelleet Kashmirin alueesta vuodesta 1947 lähtien, jolloin maat itsenäistyivät. Intia on syyttänyt Pakistania terrori-iskun nimiinsä ottaneen militanttiryhmän suojelusta. Pakistan on kiistänyt väitteen jyrkästi.

Intia valmistautuu muutaman kuukauden kuluttua pidettäviin parlamenttivaaleihin, ja maan pääministerin Narendra Modin odotetaan toimivan päättäväisesti terrorismin kitkemiseksi. Modi onkin antanut maan asevoimille vapaat kädet puuttua rajat ylittävään terrorismiin niin kauan, kun toiminta tapahtuu Intian maaperällä.

Lue lisää:

Ainakin 40 poliisia kuoli pommi-iskussa Intian Kashmirissa

Lähteet: AP, Reuters