1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ulosottovirasto

Ulosoton toimipisteet jatkavat toimintaansa Lapissa

Ulosottolaitoksen uudistus oli viedä toimisteen pois Muoniosta.

ulosottovirasto
Ulosottoviraston ovi.
Kreeta-Maria Kivioja / Yle

Lapin ja Länsi-Pohjan ulosottoviranomaisen toimipisteet jatkavat toimintaansa ulosottolaitoksen hallintouudistuksen jälkeenkin. Valtakunnanvoudinvirasto esitti aiemmin Muonion toimipisteen lakkauttamista ja Sodankylän, Kemijärven sekä Pellon sivutoimipaikkojen toimimista rajoitetusti ja päivystysluontoisesti.

Oikeusministeri Antti Häkkänen on maanantaina kuitenkin päättänyt, että ulosoton toimipaikkaverkostoon ei tehdä nyt muutoksia. Oikeusministeriö katsoo, että ulosottovirastojen asiakaskäynneistä ei ole saatavilla kattavaa tilastointia, minkä takia toimipaikkojen tarvetta paikkakunnittain ei voida tässä vaiheessa arvioida. Toimipaikkaverkoston mahdollisia muutoksia tarkastellaan uudelleen vuoden lopulla, kun ulosottolaitoksen uudistus on edennyt pidemmälle.

Länsi-Pohjan ulosottovirastolla on toimipaikat Kemissä ja Pellossa. Lapin ulosottovirastolla on toimipaikat Rovaniemellä, Kemijärvellä, Sodankylässä, Muoniossa ja Inarissa.

Valtakunnanvoudinvirasto ehdotti myös uuden toimipaikan perustamista Kittilään, mutta ministeriön tämänpäiväisen linjauksen mukaan sitä ei tulla perustamaan ainakaan tässä vaiheessa.

Lue seuraavaksi