Hyppää sisältöön

Rauman Lukon pelaajat kannustavat poikia lukemaan – "Olen aina uskonut, etteivät he lue yhtään kirjoja"

Lukon pelaajat haluavat antaa nuorille lukevan aikuisen mallia.

Rauman Lukon pelaajat kannustavat poikia lukemaan
Rauman Lukon pelaajat kannustavat poikia lukemaan

Joukko poikia istuu erkkeri-ikkunan penkillä Raumanmeren peruskoulussa. Yläkoululaisilla on käsissään Tapio Koivukarin nuortenromaani Gartzia – eloonjäänyt. Kirja kertoo Espanjan Baskimaalla asuvasta pojasta, joka lähtee valaanpyyntimatkalle Islantiin.

Perusmeininkiä koululuokassa? Ei aivan, sillä esilukijana toimii Rauman Lukon hyökkääjä Toni Koivisto.

Pelipaitaan sonnustautunut jääkiekkoilija lukee Gartzian tarinaa rauhallisella äänellä. Mukana on muitakin kiekkotaitureita, sillä Lukon pelaajat ovat tulleet koululle porukalla innostaakseen poikia lukemaan (siirryt toiseen palveluun).

Toni Koivisto tunnustautuu lukumieheksi.

– Etenkin kauden aikana tulee luettua aika paljon. Se auttaa rauhoittumaan ja on muutenkin kehittävää hommaa.

Hyökkääjä Janne Keränen arvioi, että Lukon pelaajista noin puolet harrastaa lukemista. Tuohon puoliskoon kuuluu myös kapteeni Janne Niskala, joka Lukon videolla (siirryt toiseen palveluun) kertoo lukutottumuksistaan ja haastaa tarttumaan Koivukarin nuortenromaaniin. Niskalan mukaan lukeminen on hyvä tapa esimerkiksi pelimatkoilla.

Oppilaista Aaron Siivonen lukee omalla vuorollaan katkelman valaanpyytäjän seikkailuista. Hän myöntää olevansa yllättynyt siitä tiedosta, että kirjat kuluvat niinkin monen liigakiekkoilijan käsissä.

– Olen aina uskonut, etteivät he lue yhtään kirjoja, Aaron Siivonen sanoo.

Lue lisää:

Isä! Ota kirja käteesi, niin poikasikin innostuu lukemisesta – Säännöllisen iltasadun lukeminen voi vaikuttaa merkittävästi lapsen tulevaisuuteen