Vielä ehtii hakea uudenlaiseen bändikoulutukseen Kuopiossa – kouluttaja Sakari Hietala: "Tämän jälkeen bändin pitäisi olla ammattilaistasoa"

Rock Academy -toiminta laajenee tänä vuonna Kuopioon. Haku on auki yhtyeille, joiden soittajat ovat alle 29-vuotiaita.

musiikki
Sakari Hietala
Sakari Hietala on toinen Kuopio Rock Academyn ohjaajista.Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa haetaan parhaillaan nuoria muusikoita uudenlaiseen bändikoulutukseen. Haku päättyy ensi perjantaina 22. helmikuuta. (siirryt toiseen palveluun)

Kyse on Turussa kehitetystä Rock Academysta, joka laajeni täksi vuodeksi viiteen uuteen kaupunkiin.

Kuopiossa mukaan pääsee 2–4 bändiä, joiden soittajat ovat alle 29-vuotiaita. Muusikot saavat kahden vuoden ajan intensiivistä ja ammattitaitoista valmennusta esimerkiksi studiotyöskentelystä ja esiintymisestä.

Kuopiossa Rock Academyn kouluttajina toimivat pitkän linjan muusikot ja nuoriso-ohjaajat, muun muassa Tarot-yhtyeestä tunnettu Sakari Hietala sekä Jarkki Pöyhönen.

Sakari Hietala kertoo, että tiedossa on jo kaksi mukaan haluavaa bändiä. Vaikka projektin nimi on Rock Academy, mukaan voi hakea minkä tahansa musiikkityylin bändi.

– Tiedän, että Kuopiossa on hyvä rokkiskene. Räppiskenekin olisi, jos he vaan tulisivat tällaiseen mukaan. Toivon mukaan löytyisi nuorta porukkaa, joilla olisi jo auttava soittotaito. Tämän koulutuksen jälkeen heidän pitäisi kaiken järjen mukaan olla ammattilaistasoa.

Hanketta rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kuopion kaupunki. Turussa sparrauksesta on saatu hyviä tuloksia.