Hyppää sisältöön

Suomalaisen pelifirman nousukiito maailmalle loppui lyhyeen – vähentämässä yli puolet tekijöistään

Tukholman pörssissä listattu Nitro Games saattaa karsia korkeintaan 30 työntekijää.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kotkalainen peliyhtiö Nitro Games aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön mukaan vähennystarve on korkeintaan 30 työntekijää. Irtisanomisten lisäksi kyseeseen voivat tulla myös lomautukset ja osa-aikaistamiset.

Yt-neuvottelut aloitetaan taloudellisista ja tuotannollisista syistä, ja ne koskevat koko henkilöstöä. Neuvottelut alkavat viikon kuluttua ja kestävät kuusi viikkoa.

Kyse voi olla merkittävästä vähennyksestä, sillä yhtiön palveluksessa oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 51 työntekijää. Yhtiö kasvoi pörssiin listautumisen yhteydessä, ja sen työntekijämäärä tuplaantui.

Nitro Gamesin pelejä on esimerkiksi älypuhelimilla ja tableteilla pelattava taistelu- ja fantasiapeli Medals of War.

Ongelmia uutuuspelin kanssa

Toimitusjohtaja Jussi Tähtinen kertoo Talouselämä-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että yhtiöllä oli viime vuoden lopussa ongelmia muun muassa uuden Heroes of Warland -pelinsä kanssa. Peli ei esimerkiksi toiminut kunnolla Android-laitteilla.

Lisäksi Nitro Games sai valmiiksi uuden mobiilipelin Wargaming-pelijätille. Talouselämän mukaan Wargaming ei kuitenkaan lopulta julkaise peliä, vaan julkaisuoikeudet jäävät Nitro Gamesille. Yhtiö aikoo viedä pelin testimarkkinoille itse.

Nitro Gamesin osake on listattu Tukholman pörssin First North -listalla. Yhtiö listautui vuonna 2017.