FBI:n entisen pomon tv-haastattelu sai Trumpin raivoamaan Twitterissä: ”Maanpetokselliset yrittivät vallankaappausta”

Liittovaltion poliisin FBI:n entinen apulaisjohtaja kertoi tv-haastattelussa, että Yhdysvaltain oikeusministeriössä harkittiin toimia presidentti Donald Trumpin erottamiseksi.

Donald Trump
Donald Trump
Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut vihaisesti väitteitä, joiden mukaan oikeusministeriön virkamiehet olivat puuhanneet presidentin poistamista virastaan.

Trump kuvaili virkamiesten toimintaa ”laittomaksi ja maanpetokselliseksi”. Presidentti katsoo lisäksi, että toiminnassa oli kyse laittomasta vallankaappausyrityksestä.

Liittovaltion poliisin FBI:n entinen apulaisjohtaja Andrew McCabe vahvisti sunnuntaina CBS-kanavan haastattelussa New York Times -lehden viimevuotisen uutisen, jonka mukaan apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein oli harkinnut ehdottavansa USA:n perustuslain 25. lisäyksen käyttöönottoa. 25. lisäys mahdollistaa presidentin siirtämisen syrjään, jos tämän ei katsota selviävän tehtävistään.

Rosenstein itse on kiistänyt puhuneensa asiasta.

Trump haukkui Twitter-ryöpytyksessään sekä McCaben että Rosensteinin. Trumpin mukaan McCabe ”erotettiin valehtelun vuoksi ja nyt hänen tarinansa ovat muuttuneet yhä mielipuolisemmiksi”.

– Näyttää siltä kuin he (McCabe ja Rosenstein) olivat suunnitelleet erittäin laitonta toimenpidettä, mutta jäivät siitä kiinni, kirjoitti Trump.

McCabe korosti haastattelussa lisäksi, että FBI:lla oli syy tutkia Trumpin Venäjä-yhteyksiä. Hänen mukaansa Trump esimerkiksi kieltäytyi uskomasta tiedusteluviranomaisten käsitystä Pohjois-Korean ohjusvalmiuksista. Sen sijaan Trump uskoi asiassa Venäjän johtaja Vladimir Putinin näkemystä, väittää McCabe.

McCabe erotettiin vain kaksi päivää ennen kuin hän olisi jäänyt eläkkeelle. Hän aikoo julkistaa lähiaikoina paljastuskirjan.

Aiheesta lisää:

Trump lashes out at 'treasonous' officials after McCabe interview (siirryt toiseen palveluun)

Entinen FBI-johtaja Trumpista: Rikoksia on voinut tapahtua