1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Egypti

Kaksi poliisia kuoli pommin räjähdettyä turistien suosimalla alueella Kairossa

Egyptin turvallisuusjoukot ovat taistelleet islamistimilitantteja vastaan viimeisen vuoden ajan etenkin Siinain niemimaalla.

Egypti
Kaksi poliisia kuoli pommin räjähdetty turistien suosimalla alueella Kairossa.
Räjähdys tapahtui turistien suosimalla alueella Al Azharin moskeijan läheisyydessä. KHALED ELFIQI / EPA

Kaksi poliisia kuoli ja ainakin kolme siviiliä loukkaantui pommin räjähdettyä Egyptin pääkaupungin Kairon keskustassa maanantai-iltana, kertoo uutistoimisto Reuters.

Egyptin sisäministeriön mukaan poliisit olivat etsimässä syyllistä perjantaina tapahtuneeseen poliisinvastaiseen iskuyritykseen, kun kiinniotetun miehen hallussa ollut pommi räjähti.

Räjähdys tapahtui turistien suosimalla alueella Al Azharin moskeijan läheisyydessä. Viranomaisten mukaan yksi loukkaantuneista on thaimaalainen opiskelija.

Perjantaina kaksi poliisia ja kolme siviiliä loukkaantui lievästi, kun kotitekoinen pommi räjähti kesken sen purkuyrityksen.

Egyptin turvallisuusjoukot ovat taistelleet islamistimilitantteja vastaan viimeisen vuoden ajan etenkin Siinain niemimaalla. Lauantaina maan armeijan mukaan 15 sotilasta kuoli yhteenotossa militanttien kanssa. Myös seitsemän militanttia kuoli.

Reutersin mukaan militanttien hyökkäykset Kairon alueella ovat harvinaisia, tosin joulukuussa kolme vietnamilasturistia ja heidän egyptiläinen oppaansa kuoli tienvarsipommiin.

Lue seuraavaksi