1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vanhustenhoito

Mehiläinen lopettaa palveluasumisyksikkö Nukkumatin Turussa – Tilat eivät vastaa suosituksia ikääntyneiden asumisesta

Asukkaat siirretään toisiin yksiköihin nopeasti eli huhti- ja toukokuun aikana.

Kuva: Yrjö Hjelt / Yle

Mehiläinen Oy lopettaa Turun Länsikeskuksessa sijaitsevan palveluasumisyksikkö Mainiokoti Nukkumatin.

Yksikön toimitilat eivät selvityksen mukaan täytä nykyisiä suosituksia ikääntyneiden asumispalveluille.

Helmikuun alussa Nukkumatissa asuva monivammainen Pirkko Martikainen kertoi Ylelle, että hänen mielestään hoivakodin hoitokäytännöissä olisi parannettavaa.

Mehiläinen kertoo, että se on sitoutunut hoitamaan Mainiokoti Nukkumatin asukkaiden asumispalvelut myös yksikön lopettamisen jälkeen.

Asukkaat muuttaisivat muihin Mehiläisen Turun yksiköihin

Asukkaille tarjotaan paikkoja muista Mehiläisen Turun alueen yksiköistä. Mehiläinen sitoutuu tuottamaan palvelut asukkaille niin, ettei muutto uuteen asuinpaikkaan vaikuta maksuihin. Asukkaalla on mahdollisuus valita asuinpaikkansa.

Myös yksikön henkilökunta siirtyy muihin yksiköihin. Hoitosuhteiden jatkuvuus turvataan asukkaille.

Turun kaupungin vanhuspalvelujen sosiaalityö ja Mehiläinen Oy järjestävät Nukkumatin asukkaille ja läheisille asiasta tiedotustilaisuuden maaliskuun alkuun mennessä.

Muutot uusiin yksiköihin valmistellaan niin, että kaikki asukkaat voivat muuttaa uusiin koteihin huhti-toukokuun 2019 aikana.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee Mainiokoti Nukkumatin toiminnan päättymistä kokouksessaan keskiviikkona.

Kodin asukas kertoi hiljaittain Ylelle epäkohdista Nukkumatissa, kuten useamman viikon pesemättömyydestä. Tuolloin Mehiläisen johto vakuutti Ylelle, että kaikki toiminnasta saatava palaute otetaan vakavasti.

Lue lisää:

Monivammainen Pirkko Martikainen, 70 kertoo asumisestaan Mehiläisen hoivakodissa: "Olin kaksi ja puoli viikkoa pesemättä"